يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 5 May 2024
۰
دوشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۰۹

درگیری در خاورمیانه دورنمای اقتصاد دنیا را به خطر می‌اندازد

درگیری در خاورمیانه دورنمای اقتصاد دنیا را به خطر می‌اندازد
به گزارش توليد ايرانی به نقل از رویترز، درگیری نظامی در خاورمیانه روسای بانک‌های مرکزی دنیا را برای مقابله با روند جدید تورم با مشکل مواجه می‌کند و دورنمای اقتصاد را در شرایطی که امید به مهار قیمت‌ها به دنبال بحران کرونا و حمله روسیه به اوکراین افزایش یافته بود، پیچیده می‌کند.
حمله حماس به رژیم صهیونیستی و پاسخ این رژیم احتمال گسترش درگیری در خاورمیانه را افزایش داده و دنیا را بی‌ثبات‌تر می‌کند. تاثیر این درگیری‌ها هنوز مشخص نیست و به طول زمان و شدت آن بستگی دارد و اینکه آیا به مناطق دیگر سرایت می‌کند یا نه.
آستین کارستنز، مدیرعامل بانک تسویه حساب‌های بین المللی گفت:«هنوز خیلی زود است که در مورد تاثیرات این جنگ اظهار نظر کنیم. اما تاثیر مستقیمی بر نفت و بازارهای سهام خواهد گذاشت».
اما واضح است که این جنگ تاثیرات غیر قابل پیش‌بینی بر اقتصاد دنیا خواهد گذاشت. آن هم در شرایطی که روند رشد اقتصاد کند شده و بازارها آماده افزایش دوباره نرخ بهره فدرال رزرو می‌شوند.
این درگیری‌ها احتمالاً بر دستور کار گردهمایی سران مالی دنیا در این هفته در مراکش در اجلاس صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی تاثیر می‌گذارد.
بانک‌های مرکزی در سر دوراهی قرار گرفته‌اند که آیا این جنگ باعث یک فشار تورمی بیشتر در منطقه‌ای می‌شود که هم مقر تولید کنندگان بزرگ نفت مثل ایران و عربستان است و هم کریدور اصلی انتقال نفت از خلیج فارس و کانال سوئز، یا اطمینان سرمایه‌گذاران را تحت تاثیر قرار می‌دهد که اقتصاد را نابود می‌کند.
جنگ در این منطقه مهم تولید کننده نفت باعث شده تاجران از نزدیک عکس‌العمل بازیگران بزرگی مانند ایران و عربستان را زیر نظر داشته باشند تا ببینند آیا یک افزایش قیمت دیگر در راه است.
تحولات بازارهای اوراق قرضه و سهام در روزهای آینده تا حدی مسیر را مشخص خواهد کرد. تحلیلگران عقیده دارند این جنگ قیمت نفت را بالاتر برده، تورم را افزایش داده و دورنمای رشد اقتصاد را تیره‌تر می‌کند.
همان قدر که جنگ رژیم صهیونیستی و حماس نگرانی در مورد اقتصاد دنیا را افزایش داده، می‌تواند باعث هجوم سرمایه به سمت پشتوانه‌های ایمن‌تری مثل اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا شود، یعنی اتفاقی که معمولاً در بحران‌ها می‌افتد.
کد مطلب: 37594
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *