جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 10 May 2024
۰
شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۰۷

توسعه پتروپالایشگاه‌ها در شرایط تحریم ضروری است

عضو کمیسیون انرژی عنوان کرد: توسعه پتروشیمی و پالایشگاه ها و فروش فرآورده های نفتی در شرایط تحریم نفت باید پیگری شود. چرا که اگر نفت را به صورت خام نفروشند و آن را به ده ها فرآورده های با ارزش دیگر تبدیل کنند به دلیل تنوع درصادرات امکان تحریم وجود ندارد.
توسعه پتروپالایشگاه‌ها در شرایط تحریم ضروری است
به گزارش توليد ايرانی؛ هدایت اله خادمی عضو کمیسیون انرژی درخصوص ضرورت توسعه پالایشگاه‌ها با توجه به تحریم نفتی ایران اظهار داشت: دولت باید موضوع توسعه پتروشیمی و پالایشگاه ها و فروش فرآورده‌های نفتی در شرایط تحریم نفت را پیگیری کند و در این راستا هر کمکی هم که از مجلس بخواهد مجلس کوتاهی نمی‌کند.

وی تصریح کرد: سیاست ها و برنامه ریزی ها در ایران تاکنون به نفع توسعه پالایشگاه‌ها نبوده و به این سمت که مواد خام را به فرآورده های با ارزش دیگر تبدیل کنند پیش نرفتند و این مشکلی است در بین مسئولان وزارت نفت که دنبال فروش نفت به صورت خام هستند و ازطرف دیگر هم واردات انجام می‌دهند.

عضو کمیسیون انرژی با اشاره به جلسه هفته گذشته کمیسیون انرژی اظهار داشت: افرادی که در این جلسه حضور داشتند اعلام کردند که هم علاقه و هم توانایی احداث تعدادی پتروپالایشگاه کوچک را دارند این یک اتفاق خوبی بود و کمیسیون هم تایید کرد و اعلام کرد که کمک می کند، اما این طرح و افراد باید از طرف وزارت نفت و بانکها حمایت شوند که به علت عدم حمایت نهادهای مربوطه اتفاق خاصی نمی افتد.

خادمی خاطرنشان کرد: مسئولان معمولا در زمانی که شرایط عادی و آرام بوده و اوضاع اقتصادی و روابط سیاسی بهتر است به فکر احداث پتروشیمی و پالایشگاه نیستند ولی زمانی که در یک بحران قرار می گیرند، می خواهند تمام کار های اساسی که در گذشته انجام نشده و نیاز به برنامه قبلی هم دارند را در آن زمان حل کنند که این شدنی نیست.
 
پالایشگاه سیراف همچنان در مرحله کلنگ‌زنی مانده است
وی در ادامه به ماجرای احداث 8 پالایشگاه در سیراف اشاره کرده و گفت: از زمان روی کار آمدن دولت دهم و یازدهم کلنگ پروژه پالایشگاه سیراف زده شده است اما هیچ اقدام عملی در این زمینه انجام نشده و این پروژه به حال خود رها شده است، بنابراین در این زمینه نباید خیلی امیدوار بود چراکه اگر می‌خواستند کاری انجام دهند این کار را قبلا انجام می دادند نه در این شرایط تحریم که انجام این کار سخت است.
عضو کمیسیون انرژی همچنین یادآوری کرد: اختلافات با مسئولین وزارت نفت بر سر همین موضوعات است سال های قبل مدیران وزارت می گفتند که وارد کردن بنزین بهتر از احداث پالایشگاه است به هر حال کشور خام فروش است و تک محصولی است و همین یک محصول را هم نمی خرند وکشور تحریم می شود.
وی تاکید کرد: کشور به یکسری مشکلات ریشه ای گرفتار است که بخشی اعظمی از آن به مسئولان بر می گردد که جاده صاف کن تحریم هستند و بخشی از آن هم به دشمنان قسم خورده ی بر می گردد، دشمن بالاخره دشمن است و انتظار از دشمنان این است که همیشه دشمنی کنند ولی از مسئولان کشور انتظار می رود برنامه ریزی کنند؛ مانند کشور چین که آمریکا با آن هم روابط خصمانه دارد ولی با برنامه ریزی اقتصادش را قوی کرده و با حمایت از تولید ایجاد شغل کرد در حال حاضر هم مقابل آمریکا می ایستد و آمریکا هم کوتاه می آید ولی مسئولان کشور این برنامه ریزی ها و اقدامات را انجام ندادند و علاقه ای هم به انجام آن ندارند.
 
برخی از مسئولان علاقه‌ای به ایستادگی در برابر ظلم آمریکا ندارند
عضو کمیسیون انرژی توضیح داد: دولت برای احداث پالایشگاه ها نیاز به مجوز مجلس ندارد و وزارت نفت اختیار دارد هرزمانی اقدام به احداث پالایشگاه کند. وزارت صمت هم می تواند در احداث پتروشیمی ها و پالایشگاه ها مشارکت کند. بخشی از پتروشیمی ها زیر نظر وزارت صنایع است و فقط خوراک آن را وزارت نفت تامین می کند. زمانی که پالایشگاه ها و پتروشیمی ها دولتی بودند به طور کل زیر نظر وزارت نفت بودند ولی از زمانی که به سمت خصوصی سازی رفتند بخشی از مسئولیت ها را وزارت صمت به عهده گرفت.

خادمی گفت: برای احداث پتروپالایشگاه ها نیازبه ارائه لایحه به مجلس نیست .مگر اینکه برای تامین منابع بودجه ی آن نیاز به مجوز باشد که مطمئن باشید مجلس موافقت می کند و اولویت مجلس احداث پالایشگاه است و به آن علاقه مند است  و بارها هم خواستار این موضوع بوده. یکبار هم در کمیسیون انرژی نحوه ی تامین بودجه این پروژه ها را تعریف کردند و دولت می تواند از بخشی از هزینه هایی که  از آن ها دریافت می کند صرف نظر کند و زمین در اختیارشان بگذارد؛ این کمک هایی است که از طرف دولت می تواند صورت گیرد و مابقی پروژه  هم توسط شرکت هایی که منابع می آورند تکمیل می شود؛ در واقع فقط تسهیل کردن کار با دولت است.

وی در خصوص نقش پالایشگاه ستاره خلیج فارس در شرایط فعلی و رسیدن میزان بنزین تولیدی این پالایشگاه به حد صادرات اظهارداشت: اکنون با وجود پالایشگاه ستاره خلیج فارس کشور در تولید بنزین خودکفا شده و نیازی به واردات بنزین نیست  ولی باید همیشه پالایشگاهی در حال ساخت در کشور باشد. تا بتوان نیازکشور را تامین کرد، چرا که با بالا رفتن میزان مصرف بنزین نیاز به تولید بنزین بیشتری است و در صورت کمبود نیاز به واردات آن است.
 
پالایشگاه ستاره خلیج فارس کمک زیادی به کشور کرد
عضو کمیسیون انرژی تشریح کرد: متاسفانه مسئولان بعد از انقلاب به دنبال پالایشگاه سازی نرفتند و فقط در زمان وزارت آقای آقازاده اقدام به احداث دو پالایشگاه بندرعباس و شازند شد و دیگر پالایشگاهی احداث نشد تا زمانی که در دولت های قبل احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس را شروع کردند و در این دولت آن را تکمیل کردند.

خادمی در رابطه با راه مقابله با تحریم نفتی آمریکا بیان کرد: مسئولان در صورت توسعه پالایشگاه و پتروشیمی‌ها، دیگر هراسی از تحریم نداشتند چرا که نفت خام به فراورده های نفتی نظیر بنزین تبدیل می شد که می توانستند آن را به کشورهای پاکستان، افغانستان و ترکیه صادر کنند.
وی با بیان اینکه ورود ناوهای آمریکا به خلیج فارس دولت را به تکاپو انداخته یادآوری کرد: این تکاپو حاکی از کم کاری مسئولان در شرایطی است که می توانستند اقدامات موثری در حوزه پتروشیمی انجام بدهند هرچند در شرایط فعلی هم می توان امید به توسعه پتروپالایشگاه ها داشت.
عضو کمیسیون انرژی در ادامه افزود: با گسترش پتروپالایشگاه ها، تولید رونق پیدا کرده و از طرف دیگر اشتغال زایی گسترده در کشور صورت می‌گیرد که در چنین شرایطی دیگر تحریم ایران از سوی آمریکا و حتی همه کشورهای غربی هم بسیار مشکل خواهد بود؛ در شرایطی که مشکلات داخلی است، حل آنها نیز از داخل کشور صورت می گیرد.
کد مطلب: 8105
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *