جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 10 May 2024
۰
چهارشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۵۴

صنعت استان مرکزی از رییس جمهور چه می خواهد؟

استان مرکزی بواسطه استقرار صنایع مادر و بیش از سه هزار واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ، یکی از سه قطب صنعتی کشور به شمار می رود ولی این صنایع علیرغم ظرفیت های بیشمار، درگیر چالش هایی هستند که برخی از آنها تنها به دست مدیریت ارشد اجرایی کشور رفع می شود.
صنعت استان مرکزی از رییس جمهور چه می خواهد؟
به گزارش توليد ايرانی؛           در سال های اخیر، استان مرکزی به واسطه مشکلات صنایعش، اعتراضات کارگری و تجمعات در صدر اخبار اقتصادی و صنعتی کشور بوده است و همین امر باعث شد که تکاپو برای رفع مشکلات صنایع بزرگ بیشتر شود.
بواسطه تلاش های ملی و استانی بخشی از چالش های صنایع بزرگ رفع شد، اما وضعیت اقتصادی کشور نیز مسبب ادامه یافتن چالش های دیگر شده است و همانطور که گفته شد، قطعا برای رفع برخی مشکلات نیازمند تصمیم در رده های بالای کشور است.
این روزها که در آستانه سفر ریاست جمهوری و هیات دولت به استان قرار داریم، صنعت استان به ثمرات این سفر چشم دوخته تا شاید با چاره اندیشی هایی در سطح ملی، برخی گره های زنجیره تولید صنعتی باز شود.
یکی از صنایع مهم استان مرکزی که این روزها با بیشترین چالش دست به گریبان است، آذراب است.

بازدید از آذراب، مطالبه اصلی کارگران
رییس شورای اسلامی کار شرکت آذراب با اشاره به اینکه شرکت در حال حاضر با کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت خود مشغول به کار است، اظهار کرد: فقط اسما مدیرعامل داریم و تمامی اعضای هیات مدیره و حتی مدیران میانی نیز از کارخانه رفته اند.
داوود عسگری با تاکید بر اینکه کارگران شرکت آذراب تاکنون ۲۰ مدیرعامل دیده اند و با انتصاب هر مدیر جدید، به راحتی تشخیص می دهند که شرکت وارد مدار کار و تولید می شود یا خیر، بیان کرد: یکی از مطالبات جدی شرکت آذراب و کارگران آن حضور رییس جمهور در شرکت و بازدید از وضعیت کنونی این کارخانه بزرگ است.

سهام آذراب از بانک کشاورزی گرفته شود
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر کدام کارخانه در استان مرکزی وضعیتی به مانند آذراب دارد و آیا مهمتر از این کارخانه با چنین چالش هایی، جایی برای بازدید از سوی هیات دولت و رییس جمهوری وجود دارد؟ گفت: تمام مشکلات و گرفتاری های شرکت آذراب از جایی شروع شد که سهام به بانک کشاورزی واگذار شد و درخواست شرکت آذراب از دولت، این است که تمهیدی داشته باشد که سهام توسط بانک کشاورزی واگذار شود.

عسگری تصریح کرد: سهام آذراب باید به یک هلدینگ معتبر و با اهلیت سپرده شود و اگر در حال حاضر چنین شرایطی میسر نیست، کاری که برای هپکو صورت گرفت برای آذراب تکرار شود به طوری که سهام از بانک کشاورزی به دولت واگذار شود و سپس با انتخاب یک هلدینگ مناسب، واگذاری از سوی دولت به این هلدینگ انجام گیرد.

کارگران آذراب فقط کار می خواهند
وی با تاکید بر اینکه آذراب پروژه محور و صنعت ساز است، افزود: متاسفانه به دلیل برخی تبلیغات غلط، این باور ایجاد شده است که کارگران آذراب از کار بیزارند در حالیکه ما فقط به دنبال کار هستیم، کارگران از اینکه بدون کار کردن حقوق دریافت می کنند ناراحتند و تنها کار می خواهند و مسلما با حل مسئله سهام، می توان تولید را به آذراب بازگرداند.

 آذراب، در واقع تنها صنعت استان مرکزی است که چالش های عمیق و متعددی دارد که هنوز تصمیمات در قبال آن به نتیجه نرسیده است، اما مصوبات دولت در قبال برخی صنایع مانند واگن پارس به نتیجه رسید و از زمان واگذار شدن این واحد صنعتی به مپنا وضع و اوضاع بهتری یافته است، اما همچنان مشکلاتی دارد.

سهام واگن پارس هنوز به مپنا واگذار نشده/وزارت دفاع امتناع می کند
مدیرعامل شرکت واگن پارس به ایسنا گفت: شرکت واگن پارس در حال حاضر روند تولید مناسبی دارد و امیدواریم امسال به تولید هزار دستگاه انواع واگن باری و مسافری برسیم و قطعا پیگیر عقد قراردادهای جدید هستیم تا ظرفیت اسمی کارخانه محقق شود.
مرتضی ملانژاد با اشاره به موضوع واگذاری سهام شرکت به گروه صنعتی مپنا، اظهار کرد: مپنا دو سال است که شرکت واگن پارس را خریداری کرده، اما وزارت دفاع از انتقال سهام خودداری می کند و این امر قطعا مشکلات بسیاری به همراه دارد و دریافت تسهیلات بانکی را با مشکل مواجه می کند.

جلوی واردات لوکوموتیو و مترو گرفته شود
وی تصریح کرد: شرکت واگن پارس دارای خط تولید لوکوموتیو است و لازم است به منظور حمایت از این واحد صنعتی جلوی واردات لوکوموتیو به کشور گرفته شود تا این خط فعال باشد.
ملانژاد با اشاره به واردات مترو به کشور بیان کرد: واگن پارس خط تولید واگن مترو دارد، اما افرادی به دنبال واردات واگن مترو از چین هستند و می طلبد که دولت با حمایت از صنایع داخلی، مانع این واردات شود.
به گزارش ایسنا، در کنار صنایع بزرگ استان، صنایع کوچک نیز به اندازه خود درگیر مشکلاتی هستند که بخشی از آنها قطعا نیازمند تصمیم گیری در سطح کلان است.

سنگ بزرگ بانک ها جلوی پای صنایع کوچک
مدیرعامل یکی از صنایع کوچک مستقر در شهرک صنعتی ایبک آباد اراک به عنوان یکی از این صنایع کوچک، در خصوص مشکلات این صنایع به ایسنا گفت: یکی از چالش های شرکت های صنعتی و تولیدی کوچک مسئله تامین نقدینگی است، مسلما تولیدکننده در کنار آورده خود نیازمند تسهیلات بانکی است ولی متاسفانه بانک ها زیر بار پرداخت تسهیلات به صنایع کوچک نمی روند و در صورت موافقت باید هفت خوان طی شود که یکی از آن دریافت تضامین است.

محمد حسین عرب بیان کرد: بانک ها تضامین بسیار سنگین می خواهند و تازه اگر پروسه طولانی دریافت تسهیلات به نتیجه برسد بخشی از پول توسط بانک مسدود می شود.
وی با تاکید بر اینکه روال امور بانکی بسیار سخت و دشوار است و حتی برخی از بانک ها با این بهانه که "شما مشتری ما نیستید"، روند کار را به تعویق می اندازند.

اخذ ارقام عجیب توسط شرکت شهرک ها/ مبالغ در توسعه زیرساخت ها هزینه نمی شود
این تولیدکننده اظهار کرد: متاسفانه شرایط در شهرک های صنعتی نیز قدری عجیب است، به عنوان مثال شهرک صنعتی برای افزایش میزان برق مورد نیاز و دریافت یک نامه معرفی به شرکت برق، از تولیدکنندگان رقم های سنگینی دریافت می کند، حتی برای گرفتن خط تلفن و معرفی به مخابرات و گرفتن انشعاب گاز و معرفی به شرکت گاز نیز این ارقام سنگین دریافت می شود.
وی با اشاره به اینکه شخصا برای دریافت یک نامه معرفی به شرکت برق، مخابرات و گاز به ترتیب ارقامی بالغ بر ۱۲ میلیون تومان، ۵۴۰ هزار تومان و ۷۰ میلیون تومان به شرکت شهرک های صنعتی استان پرداخت کردم.

وی گفت: مسلما اگر این مبالغ صرف توسعه زیرساخت های شهرک های صنعتی شود، قطعا مشکلی وجود ندارد، اما چنین نیست، متاسفانه زیرگذر این شهرک سال هاست که نیمه تمام باقی مانده است و هفته ای نیست که یک تصادف در این منطقه اتفاق نیفتد، در حالی که انتظار می رود ارقام دریافتی از تولیدکنندگان، صرف توسعه زیرساخت ها و دسترسی های منتهی به شهرک شود.
وی اضافه کرد: شهرک های صنعتی مانند شهرک صنعتی ایبک آباد، در حوزه آب مشکل دارند، تقریبا تمامی صنایع با کمبود برق روبرو هستند که البته مسئله کشوری است و زیرگذر هم هر هفته تلفات می گیرد و باید این زیرساخت های توسعه یابد.

پروسه بورس سخت و طولانی است/مالیات بر واردات، عامل افزایش هزینه تولید
مدیرعامل شرکت پاس پلاست شادی، یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان کوچک را در موضوع بورس دانست و گفت: خرید مواد اولیه از طریق بورس پروسه ای بسیار سخت و طولانی دارد، به عنوان مثال دریافت کد بورسی حدود ۱.۵ سال زمان برد در حالی که باید این روندها تسهیل شود چراکه اگر این روال اداری تسهیل نشود عملا سرمایه اولیه که وارد تولید می شود از بین می رود.

وی با اشاره به واردات ماشین آلات مورد نیاز صنایع بیان کرد: تا سال گذشته، برای واردات تعرفه وارداتی وجود نداشت، اما امسال ۱۵ درصد مالیات اخذ می شود، به عنوان مثال زمانی که هزینه واردات یک دستگاه ۵۰۰ میلیون تومانی، ۸۰۰ میلیون تومان تمام می شود، مابه التفاوت این هزینه اضافی را به ناچار باید از مشتری تامین کنیم و این امر تورم را به دنبال دارد.

برای رفع مشکلات صنعت، از صنعتگران مشاوره گرفته شود
عرب با تاکید بر اینکه هزینه های جاری تولید نیز یکی از مشکلات صنایع شده است، افزود: سال گذشته به صورت میانگین ماهانه ۱۵۰ هزار تومان بابت مصرف گاز پرداخت کردیم، امسال بهای مصرف گاز در یک ماه دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است و بهای گاز صنایع پتروشیمی و فولادی از ۲ تا ۲۰ درصد گران شده است و مسلما مابه التفاوت این رقم را از مشتری دریافت می کنیم که امری تورم زاست در حالی که برای تولیدکننده نباید چنین افزایش هایی صورت گیرد تا هزینه تولید و هزینه های جاری کمتر باشد و در نتیجه، محصولات با قیمت کمتر عرضه شوند.
این تولید کننده با بیان اینکه، رفع بخش عمده ای از این مشکلات بر عهده دولت است، گفت: متاسفانه برای انجام اقدامات برطرف کننده مشکلات، کار کارشناسی صورت نمی گیرد، در حالی که قبل از اتخاذ هر تصمیم در این خصوص، باید از تولیدکننده سوال شود تا طراحی و تصمیم گیری به درستی انجام گیرد.

نبود ثبات اقتصادی، عامل مشکلات صنایع
رییس خانه صنعت استان مرکزی نیز در خصوص مشکلات صنایع به ایسنا گفت: آنچه که باید به عنوان مشکل واحدهای صنعتی عنوان شود، نبود ثبات اقتصادی و ثبات قیمت هاست.
منوچهر توسطی با اشاره به بی ثباتی در نرخ ارز بیان کرد: این بی ثباتی ها باعث شده است که قیمت مشخصی برای قیمت تمام شده کالاها در اختیار نباشد و این امر ورود به حوزه توافق و عقد قرارداد و برنامه ریزی برای شش ماه و حتی سه ماه بعد را بسیار دشوار کرده است.

دولت، مسئله تحریم ها را سر و سامان دهد
توسطی با بیان اینکه واحدهای صنعتی به درستی نمی دانند که چه باید بکنند، افزود: اگر دست بالا بگیرند نمی توانند در مناقصات برنده باشند و در توافقات موفق باشند و اگر سنجیده و کارشناسی شده پیش روند نیز افزایش قیمت ها واحدها را دچار ضرر و زیان و حتی ورشکستگی می کند.
وی تصریح کرد: نمی توان انکار کرد که عدم ثبات نرخ ارز و عدم ثبات اقتصادی وابستگی بسیار مستقیم و شدیدی به مقوله تحریم ها دارد. پس از ۴۰ سال درگیری با شرایط تحریمی، از دولت انتظار می رود که مقوله تحریم ها را به شکلی سر و سامان دهند، قطعا این مسئله غیرقابل حل نیست و مسلما یک روز انجام می گیرد و چه بهتر که دولت سیزدهم این مسئله را به سرانجام برساند چراکه تحریم ها منشاء اصلی بی ثباتی اقتصادی هستند و با حل این مسئله ثبات اقتصادی را می توان رقم زد.

تکلیف نرخ ارز را روشن کنید
رییس خانه صنعت و معدن استان مرکزی با بیان اینکه نرخ ارز منشاء همه گرانی ها و بی ثباتی های اقتصادیست، گفت: ارز هم مثل یک کالا قیمت خود را دارد و قطعا دولت می تواند نرخ ارز را تثبیت کند.
وی تاکید کرد: به عنوان یک صنعتگر و فعال اقتصادی نمی گوییم که قیمت ارز را کاهش دهند، دولت حتی می تواند یک نرخ بالاتر را اعلام کند، اما ثبات داشته باشد، در این صورت است که تولیدکننده می داند که نرخ ارز حداقل برای یک سال چقدر است و می تواند برای خرید مواد اولیه و خط تولید و ماشین آلات برنامه ریزی کرده و با اطمینان وارد بازار شود و قطعا با این روند می توان از تولیدکننده و صنعتگر حمایت کرد.

بی ثباتی در قوانین صنعتگران را آزار می دهد
توسطی با اشاره به بی ثباتی در قوانین و مقررات که صنعتگران را آزار می دهد، گفت: متاسفانه بدون توجه به تبعات تغییرات قانون، شاهد این تغییرات هستیم، به عنوان مثال حذف معافیت بند غ ماده ۱۱۹ قانون گمرکی در ارتباط با ماشین آلات ورودی مورد نیاز خط تولید، طبق بند ص تبصره ۶ قانون بودجه در ابتدای سال انجام شد و این اتفاق بار سنگینی را به تولید تحمیل کرد و متاسفانه این قانون عطف به ماسبق هم شد.
به گزارش ایسنا، متولی صنعت استان مرکزی نیز می گوید که برای سفر ریاست جمهوری، وضعیت صنایع را بررسی کرده و پیشنهادات مختلفی را مدنظر قرار داده اند.

مشکلات صنایع بزرگ جمع بندی شده است
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه سفر ریاست جمهوری به استان یک فرصت است و اگر بتوانیم از این فرصت به خوبی استفاده کنیم، قطعا منتفع می شویم، افزود: استان مرکزی، صنعتی است و شرایط و مسائل خاص خود را یدک می کشد، بر این اساس در سفر ریاست جمهوری به استان نیز مباحث در چند حوزه مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

علی جودکی تصریح کرد: استان مرکزی صنایع بزرگی مانند آذراب، هپکو، ماشین سازی، واگن پارس و ... را در خود جای داده است که هر کدام مسائل و مشکلات خاص را دارند و در واقع برای این سفر، مسائل صنایع بزرگ در قالب یک مجموعه بررسی می شود و برای هر کدام نیز پیشنهاداتی مدنظر است که امیدواریم با ارائه آنها تصمیمات اثربخشی اتخاذ شود.
وی با بیان اینکه امیدواریم که این تصمیمات به حل مشکلات، عقد قرارداد و بهبود روند تولید در این صنایع بزرگ منتج شود، گفت: در کنار کارخانجات بزرگ، مشکلات صنایع کوچک و متوسط نیز مورد بررسی و تصمیم گیری قرار می گیرد.

استان برای تقاضاهای سرمایه گذاری، کمبود زمین وجود دارد
جودکی اظهار کرد: استان مرکزی، استانی صنعتی است و بر این اساس تقاضا برای سرمایه گذاری در استان نیز بسیار زیاد است، از طرفی با کمبود زمین برای سرمایه گذاری روبرو هستیم که بدین منظور مجموعه ای از پیشنهادات جمع بندی شده است که قطعا در سفر هیات دولت به استان، ارائه می شود.
وی تاکید کرد: پیشنهادات مدنظر جهت تامین و افزایش زیرساخت های سرمایه گذاری در استان از جمله زمین، با نگاه به سند آمایش صنعتی استان تدوین شده است، به طوری که صنایع متناسب با اقلیم مستقر شوند و البته تمرکز بر استقرار صنایع دانش بنیان است.

لزوم استفاده از ظرفیت نیروگاه های خورشیدی برای تامین برق
رییس سازمان صمت استان مرکزی با اشاره به استقرار و فعالیت بزرگترین کارخانه تولید پنل های خورشیدی در استان، گفت: استفاده از این ظرفیت برای تولید برق در استان بسیار اهمیت دارد، سرعت اجرای نیروگاه های خورشیدی، بسیار بالاست و اگر سال آینده این نیروگاه ها در استان احداث و فعال شوند، مشکل برق صنایع را می توان حل کرد به طوری که تولیدات این نیروگاه ها تحویل شبکه می شود و در مقابل می توان برای صنایع، برق پایدار از شبکه دریافت کرد تا دچار چالش کمبود برق نباشند.

وی با تاکید بر اینکه قطعا همه مشکلات را نمی توان در یک سفر حل کرد، افزود: قطعا اهم مشکلات در این سفر مطرح می شود و امیدواریم با حل چالش های اساسی رضایت صنایع را جلب کنیم.
جودکی اضافه کرد: امیدواریم که رییس جمهور در سفر خود به استان، بازدید صنعتی داشته باشد، البته هنوز روند برنامه های سفر نهایی نشده است. امید است که صنایع استان بتوانند نتایج مثبتی از سفر ریاست جمهوری به استان دریافت کنند.
کد مطلب: 36007
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *