شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
۰
پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۰۰:۱۴

زمان را از ما نگیرید/ ما الان باید تولید کنیم

یک کشاورز نمونه با اشاره به بروکراسی اداری گفت: اگر مجوزهای ما با قوانین مخالف بود آنها را باطل کنید اما زمان را از ما نگیرید ما الان باید تولید کنیم زیرا الان کشور نیاز به تولید دارد.
زمان را از ما نگیرید/ ما الان باید تولید کنیم
توليد ايرانی:عبدالرضا خزایی امروز، ۲۷ آذرماه در همایش امنیت غذایی و رونق تولید که در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مجتمع ما درحال حاضر در جهت تامین امنیت غذایی کشور در بخش‌های زراعی، باغی، گیاهان دارویی، صنایع فرآوری شیر، صنعت سردخانه داری، نگهداری و... فعالیت می‌کند. همچنین قدم کوچکی در مسیر علم برداشته است برای مثال آزمایشگاهی  تاسیس کرده‌ایم و در ژنتیک دام کوچک فعالیت مختصری انجام داده است. همچنین در زمینه میکروبیولوژی آزمایشگاه کوچکی ایجاد کرده است تا بتواند احتیاجات خود را تا حدی رفع کند.

وی ادامه داد: امروز به عنوان یک کشاورز و به عنوان نماینده‌ همه افرادی که در زمینه‌ دامداری و کشاورزی فعالیت می‌کنند صحبت میکنم. خریدهای تضمینی محصولات کشاورزی مخصوصا در زمینه گندم و کلزا بدون توجه به هزینه‌های تولید اعلام می‌شوند. قیمت تضمینی‌ای که در این نوع محصولات اعلام می‌شود باید پس از بدست آوردن قیمت تمام شده محصول باشد که البته پرداخت همین مقدار هم تا مدت‌ها به طول می‌انجامد و ما نمی‌توانیم با وجود کمبود نقدینگی مشکلاتمان را حل کنیم.

مدیر عامل و مؤسس یک مجتمع کشاورزی گفت: به دلیل عدم تنظیم بازار مناسب داخلی و صادرات محصولاتی مانند پیاز، زعفران و سیب زمینی و... در ماه‌های اخیر مشکلات فراوانی برای ما به‌وجود آمد. همچنین با بسته و باز شدن بازار صادراتی عراق و آسیای میانه بازار داخلی ما را هم به شدت تحت تاثیر قرار داده است. ما در این راستا تثبیت قیمت نداریم تا بتوانیم فعالیتی هم داشته باشیم. پیش‌بینی واردات و اقلام مورد نیاز نهادهای دامی، تنظیم واردات در مواقع مناسب و تامین نقدینگی برای این فعالیت‌ها به‌موقع انجام نمی‌شوند به همین دلیل مشکلات ما در تولید حل نخواهند شد. به این دلیل است که ما دائم با مشکل روبه‌رو هستیم.

واردات گوشت تمام توازن را بهم زده است
این کشاورز تصریح کرد: در رابطه با گوشت در سالیان گذشته عدم توجه به دام کوچک باعث شد تا دام مولد ما که دام اصلی و ثروت اساسی روستاییان ما است همه به کشتارگاه برده شده و کشته شوند. درحال حاضر یک سال است که مجددا به این دام های کوچک توجه شده است و این کار درحال پرورش است اما واردات گوشت تمام توازن را بهم زده است و من کشاورز دیگر نمیتوانم دو کفه‌ ترازو را برابر کنم. اتفاقی که متاسفانه پیش خواهد آمد در آینده بسیار نزدیک این است که ما از وضعیت‌هایی که در گذشته داشتیم بدتر خواهیم شد.

وی در رابطه با تاثیر آزمایشگاه‌های کوچکی که در این مجموعه ساخته شده است، گفت: ما نیاز به مواد مصرفی داریم و کمبود این اقلام باعث می‌شود که ما کار غیر اقتصادی کنیم. اگر برای مثال فردی 40 هزار تومان دریافت می‌کند برای انجام تشخیص یک ژن، درحال حاضر نمی‌تواند با وجود قیمت بالایی که محصولات را می‌خرد این کار را انجام دهد. در نتیجه فعالیت‌ها با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند. من از لحاظ نیروی انسانی هیچ مشکلی ندارم و در این زمینه بهترین و پیشرفته‌ترین دانشگاه خیلی به من کمک کرده است. من نیاز به تکنولوژی دارم اما تهیه آن و مواد اولیه آن برای من با این درآمد خیلی مشکل است.
مدیر عامل و مؤسس این مجتمع کشاورزی اظهار کرد: به صورت کلی مکانیزاسیون لاعلاج است و نمی‌شود از آن گریخت. با پیشرفت علم باید مکانیزاسیون وارد مسئله کاری من شود. من نیازمند تامین ارز هستم؛ از استان خودم و به وسیله‌ کسی که من را درک کند و از نزدیک مشکلات کشاورزی در استان را بداند.

کار کشاورزی بدون آب با ثبات انجام‌شدنی نیست
وی در رابطه با نیاز به آب در کشاورزی و دامداری گفت: قوانین اجرا شده در وزارت نیرو باعث اختلال در کشاورزی شده است. در رابطه با کشاورزی، صنعت، دامداری و... همه جا ما نیازمند وجود آبی هستیم که دارای ثبات باشد. امروز کار کشاورزی بدون آب و بدون ثبات آب انجام شدنی نیست. زمانی که من پروانه‌ 65 لیتر آبم تبدیل به 40 لیتر و سپس 29 لیتر می‌شود، ثباتی در کارم ندارم تا بتوانم کار و پیشرفت کنم. مگر چقدر می‌توان صرفه جویی کرد آیا در یک هکتار می‌توان با آبی کمتر از یک دهم هم کاری انجام داد. 
خزایی با تاکید بر اینکه "آب مایع اولیه کار من است"، اظهار کرد: در تمام قوانین وزارت نیرو در همه‌ شاخه‌ها یک‌طرفه، بدون در نظر گرفتن حقوق بهره برداری، با دید منفی و به منظور اخذ وجه دائما آبی که حق من است را کم می‌کنند بدون اینکه به من حق‌آبه‌ای پرداخت شود و نیم لیتر از همان آب که متعلق به من است را به خود من می‌فروشند. نمی‌شود با این روش پیشرفت کرد، یک ثباتی باید در کار باشد تا ما بدانیم که چکار می‌کنیم و چگونه برنامه ریزی کنیم.
مدیر عامل و مؤسس مجتمع کشاورزی ادامه داد: مجوزهای چاه های عمیق مربوط به 40 سال قبل است. در این 40 سال چه اتفاقی افتاد که آب کم شده است. مقصر کم شدن آب در چندسال اخیر چه کسی است؟ آیا کشاورز است یا کسانی که مجوز صادر کردند؟ بزرگترین دغدغه کشاورزها کم کردن آب پروانه‌های موجود و جرائم و فروش آب است.

آیا خراسان منطقه‌ای جدا از کشور است؟
وی در رابطه با منابع طبیعی بیان کرد: آیا خراسان منطقه‌ای جدا از کشور است؟ چرا وقتی که من در سرخس مجوز بهره‌برداری از منابع طبیعی می‌گیرم باید از آستان قدس هم اجازه بگیرم؟ من می‌خواهم مراتعم را آباد کنم ولی باید از دو سازمان جدا مجوز بگیرم، در اینجا ما نیازمند یک تعیین تکلیف هستیم تا بدانیم دقیقا چه کاری باید انجام داد.
مدیر عامل و مؤسس مجتمع کشاورزی افزود: در این وضعیت که ما تلاش می‌کنیم تا خود را نجات دهیم و تعادلی برقرار کنیم، یک ارگان دولتی با سرمایه‌های میلیاردی دام زنده وارد می‌کند که با این کار تمام سرمایه‌ها و متخصصین ما به خطر می‌افتند.

خزائی گفت: بروکراسی اداری کوچکترین  چیزی است که من بخواهم به آن اشاره کنم زیرا کمی زمانبر است اما قابل اصلاح است. اجازه دهید تا ما در حین  انجام دادن کار، برای کسب مجوز اقدام کنیم. اگر مجوزهای ما با قوانین مخالف بود آنها را باطل کنید اما زمان را از ما نگیرید ما الان باید تولید کنیم زیرا الان کشور در وضعیت بحران قرار دارد. بیاید و با ما عمل کنید، با ما تولید کنید. حرف زدن ساده است اما کار کردن مشکل است.
 
کد مطلب: 16437
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *