چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 1 May 2024
۰
سه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۱۹

تولید ۱۰۰۰ محصول استراتژیک طی سه سال در ستاد فرمان امام

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: به منظور حمایت از تولید داخلی و عدم وابستگی در واردات برخی محصولات در حوزه‌های انرژی، دامداری و کشاورزی و دارویی برنامه تولید ۱۰۰۰ محصول استراتژیک ظرف مدت سه سال را داریم.
تولید ۱۰۰۰ محصول استراتژیک طی سه سال در ستاد فرمان امام
به گزارش توليد ايرانی؛ «محمد مخبر» روز سه شنبه در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری فناورانه در راستای حمایت از تولید داخلی در حوزه های انرژی، دامداری و کشاورزی با جهاد دانشگاهی افزود: یکی از کاربردی ترین و هوشمندترین و اساسی ترین راهبردی که مقام معظم رهبری با توجه به شرایط کشور طی چند سال گذشته اتخاذ کردند راهبرد تولید است.
وی اظهارداشت: مباحث متفاوتی مبنی بر تمرکز اقتصاد یک کشور بر روی اشتغال، توسعه اقتصادی، کنترل تورم، سرمایه گذاری خارجی وجود دارد اما آنچه همه را یکجا پوشش می دهد و از مولفه های اصلی اقتصاد مقاومتی و نسخه نجات کشوراست،  بحث تولید است.
وی از اهداف اقتصاد مقاومتی افزایش تولید و مردمی کردن اقتصاد را برشمرد و تصریح کرد: راهبرد ستاد اجرایی امام (ره) ایجاد یک شبکه مردمی تولید است که با نامگذاری امسال تحت عنوان رونق تولید توسط مقام معظم رهبری برنامه ریزی را با همکاری مردم و فعالیت رشته های منطبق با رشته های ستاد شکل دادیم و این شبکه را ساماندهی کردیم.
به گفته وی، تولیدات ناشی از اقدامات ستاد اجرایی زیر یک دهم درصد تولید ناخالص کشور است که توانسته طی سالهای اخیر با مدیریت، مشارکت و سرمایه مردم روزانه ۱۰۰ طرح خانگی و ۳۰۰ شغل در کشور ایجاد کند که این طرح ها تحت نظارت و بازرسی این ستاد است.
وی ادامه داد: این یک شبکه هوشمند و موفق است که شبکه تسهیل گری شغل تاکنون ۴۰۰ نفر عضو دارد که به نظر می رسد تا پایان سال به هزار و ۵۰۰ تا دو هزار نفر برسد. اینها رابطه استخدامی ندارند اینها وظیفه دارند استعدادها را در روستاها شناسایی، آموزش، تسهیلات،  بازاررسانی و فروش محصولات را انجام بدهند.

سرمایه گذاری ۱۱۵ میلیارد تومانی برای تولیدات کشاورزی، انرژی و دارو
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از تولید حداقل ۱۰۰۰ قلم محصول استراتژیک طی مدت سه سال آینده  با مشارکت مردم و پشتیبانی این ستاد خبرداد و گفت: این اقدامات در چهار مقوله امنیت دارویی،  غذایی، نفت و گاز اجرایی می شود که اکنون با گذشت ۶ ماه از شروع اجرای این پروژه از برنامه جلو هستیم.
وی اظهارداشت: به منظور حمایت از تولید داخلی و راهبردهای اقتصاد مقاومتی طی تفاهمی با جهاد دانشگاهی مبلغ ۱۱۵ میلیارد تومان برای تولیدات کشاورزی، دارویی، انرژی سرمایه گذاری شده است.
وی درباره امنیت دارویی افزود:  ۹۷ درصد داروهای کشور در داخل تولید می شود که برای تامین مواد اولیه بخشی از این داروها با خروج سالانه ۷۰۰ میلیون دلار از خارج کشور تامین می شود که تلاش کردیم با مشارکت با سندیکای مواد اولیه دارویی ظرف مدت ۲.۵ سال کشور را در این امر خودکفا کنیم.
مخبر تصریح کرد: در حال حاضر کشور ما ۹۰ درصد نهاده های دامی، گوشت، کره و شکر وابستگی دارد که انتظار می رود با یک سرمایه گذاری دو میلیارد تومانی و تولید پنج هزار جنین گاوهای نژاد ممتاز و اصلاح نژاد دامی در کشور این مشکل بزودی برطرف شود.
وی در بخش نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: اکنون عمر چاه های نفت کشور به نیمه دوم رسیده است بنابراین برای استخراج نفت نیاز است بتوانیم برخی از دستگاه ها را به جای واردات از تولید داخلی تامین کنیم به طوری که مبلغ دو میلیارد تومان و ۱۶۲ هزار یورو سرمایه گذاری برای پمپ های درون چاهی انجام شده است.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اضافه کرد: همچنین برای تعمیر سه هزار حلقه چاه نفتی که نیاز به تعمیر، نگهداشت سطح تولید و افزایش تولید دارند به دستگاه دکل حفاری تعمیراتی نیاز داریم که پیش از این از دیگر کشورها تامین می شد به همین منظور ۹ میلیون دلار سرمایه گذاری در این خصوص انجام شده که در صورت به نتیجه رسیدن سطح خوبی از امکانات در داخل کشور شکل  می گیرد.
به گفته وی، کشور ما در نقطه ای قرار دارد که همه کشورهای اطرافش نفتی هستند، بنابراین وجود چنین تکنولوژی هایی در کشور از جایگاه ویژه برخوردار است.
مخبر براین باور است که اکنون کشوری که به لحاظ امنیت نظامی و سیاسی از قدرت بالایی برخوردار است نباید دچار ضعف در تامین امنیت دارویی، غذایی و انرژی باشد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: این ستاد از سالهای گذشته با جهاد دانشگاهی یک همکاری عمیق و خوبی به خصوص در زمینه درمان با سلول های بنیادی داشته است که اکنون شرکت دانش بنیان سل تک را داریم که در منطقه بی نظیر است به طوری که امروز برخی از کشورها برای بهره گیری از این تکنولوژی مکرر به ما مراجعه می کنند.

تجاری سازی سلول های بنیادی توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره)
« حمیدرضا طیبی» رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه تولید ما باید به لحاظ کیفیت و قیمت رقابت پذیر باشد گفت: کشور ما باید متکی به فناوری پیشرفته داخلی باشد که از ماموریت های جهاد دانشگاهی تولید فناوری و تجاری سازی فناوری است.
وی اظهارداشت: اکنون جهاددانشگاهی با کمک ستاد اجرایی فرمان امام (ره) توانسته فناوری سلول های بنیادی را تجاری سازی کند بنابراین امروز طی تفاهمی با این ستاد قرار شد تعداد دیگری فناوری جدید تولید و فناوری های ما  در سطح گسترده تجاری سازی شود.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه اکنون در حوزه فنی و مهندسی، نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع بالادستی، صنایع میان دستی و پایین دستی هدف گذاری هایی شده است تصریح کرد: قرار است تولید پمپ های درون چاهی برای استخراج نفت از چاه ها در عمق سه تا چهار کیلومتری زمین و دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد داشته باشیم.
وی این پروژه را تکنولوژی های تک دانست و ادامه داد: اکنون ما توان طراحی و ساخت این دستگاه را داریم.
طیبی گفت: در بخش کشاورزی نیز تکنولوژی هوشمندسازی کشاورزی را در دستور کار داریم که در زمینه توسعه گلخانه ها قراردادی در این زمینه منتعقد شده است.
وی اضافه کرد: در زمینه اصلاح نژاد دام برنامه ای داریم تا با تامین دام های اصلاح نژاد شده و تولید جنین های مرغوب بتوانیم با افزایش تولید گوشت قرمز و چربی در شیرخام  وابستگی  کشور به واردات گوشت قرمز و کره را کاهش دهیم.
به گفته وی، در زمینه پزشکی بحث تولید دارو را برای درمان و حفظ سلامت جامعه در دستور کار داریم.
رئیس جهاد دانشگاهی  افزود: در صورت موفقیت ما در این پروژه ها قرار است برای بازاررسانی محصولات خود دو شرکت بزرگ تاسیس کنیم تا محصولات ما علاوه بر تامین نیاز داخلی به کشورهای منطقه و بین المللی راه پیدا کند.
کد مطلب: 13262
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *