جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
۰
سه شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۴۵

کار آفرینی زنان هرمزگانی با تولید نان های محلی + عکس

نان های سنتی هرمزگان ریشه در فرهنگ مردم این دیار دارد، فرهنگ و تاریخی که با طبیعت، دریا و بیابان عجین شده است.
کار آفرینی زنان هرمزگانی با تولید نان های محلی + عکس
به گزارش توليد ايرانی؛ نان های محلی استان هرمزگان در کنار غذاهای سنتی و خوش طعمشان از عطر دلچسبی برخوردار است که قوت و غذای اصلی جنوبی ها محسوب می شده و با سس های محلی و طعم دهنده های جنوبی مزه دار می شوند.

نان های سنتی استان هرمزگان حاصل دسترنج و تلاش مردمان دیار خلیج فارس است که از تلفیق کشاورزی و دوستی با دریا به دست می آید؛ در گذشته مردمان این دیار،انواع ماهی ها نقش مهمی در تهیه نان و غذای مردم ایفا می کرد و در تهیه تنقلات و مصارف درمانی کاربردهای فراوان داشته است.

نان کولوکو یکی از قدیمی ترین نان های محلی استان هرمزگان است که از ترکیب سه آرد به دست می آید و با سس مهیاوه مزه می گیرد.
 

نان کولوکو  یکی از پرطرفدارترین نان‌ها در این استان است که هنوز هم در شهر ها و روستاها پخت می شود و در سال های اخیر به واسطه استقبال چشم گیر مردم از این نان واحدهای پخت و عرضه نان سنتی در گوشه و کنار بندرعباس ایجاد شده و تنور آن داغ است.

این نان که از ترکیب آردهای ذرت، گندم و نخودچی خمیر حاصل می شود برای پخت آن از تنورهای کوچک و گلی و متفاوت با سایر نمونه های مشابه استفاده می شود که قرص های کوچک نان بروی سطح تنور چیده می شود.

نان کلوکی نسبت به سایر نان های محلی کوچک تر و قطورتر است و بعد از پخت با سس مهیاوه طعم دار می شود.


نان در استان هرمزگان نقش مهمی در سبد غذایی خانوار دارد که با وجود پیشرفت های چشم گیر تکنولوژی و رونق زندکی شهری همچنان نان‌های سنتی جای خود را در برابر نان‌های ماشینی حفظ کرده و تعداد زیادی با تهیه و عرضه این محصول به صورت سنتی و صنعتی مشغول به کار داشته است.
حفظ سبک و سیاق زندگی سنتی در هرمزگان باعث شده تا بسیاری از خرده فرهنگ ها و رسوم به قوت خود باقی بماند همچنین وجود اقشار کم توان و بیکاری بین آحاد جامعه موجب شده تا عده قابل توجهی در زمینه عرضه نان های سنتی هرمزگانی اقدام کنند.

عرضه انواع نان های سنتی در گوشه و کنار بندرعباس به طرز چشم گیری رونق یافته که فارغ از باید و نباید های مبلمان شهری و بهداشتی زنان و مردان بسیاری را به پخت و فروش مشغول داشته و استقبال چشم گیر شهروندان از این خوراکی سنتی بازار نان را داغ کرده است.


نوار ساحلی بندرعباس در ساعات پایانی روز و با غروب آفتاب شاهد حضور زنان و مردانی است که با برپایی بساط نان پزی و پهن کردن فرش در قسمت پیاده روها با ارتزاق می پردازند و نان کولوکی به واسطه طبخ در تنور اغلب در خانه ها آماده سپس در حاشیه خیابان های پرتردد عرضه می شود.

ذائقه جنوبی و حفظ تمایل به مصرف انواع فراورده های ماهی موجب شده تا سس های مهیاه و سوراغ طرفداران زیادی را به خود جلب کند همچنین گردشگرانی که پا به این خطه از جنوب می گذارند هم با یک بار امتحان مصرف کننده پای ثابت نان های سنتی هرمزگان می شود.

علی ای حال با گسترش گرایش جامعه به مواد غذایی آماده و بیرون پز از یک سو و موج افسار گسیخته بیکاری در شهری که عنوان پایتخت اقتصادی کشور را یدک می کشد، موجب شده روزانه صدها و بلکه تعداد بیشتری نسبت به عرضه نان های سنتی مبادرت ورزند که این موضوع علاوه بر احتمال بروز مشکلات بهداشتی موجب بروز تبعات منفی اقتصادی و اجتماعی می شود چرا که بار این کار عموما بر دوش زنانی قرار دارد و قطعا آثار ناخوشایندی برای فرزندان این خانواده ها به دنبال دارد.
کد مطلب: 5673
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *