دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
۰
يکشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۴۵

«علمداران» صنعت یزد چه می کنند؟

طبق اعلام سازمان برنامه بودجه کشور سهم استان یزد از فرصت های جدید شغلی در بخش صنعت ومعدن 2/1 درصد در نظر گرفته شده و یزد در رتبه هفدهم کشوری قرار گرفته است.
«علمداران» صنعت یزد چه می کنند؟
به گزارش توليد ايرانی؛ صنعت از دیرباز، نقش بسیار مهمی در توسعه و اقتصاد استان کویری یزد داشته است و غالب مردم این استان بر سر سفره صنعت نان و روزی خود را کسب می‌کنند. به طوری که در استان یزد 49 درصد اشتغال مربوط به بخش صنعت بوده و علاوه بر این درصد قابل توجهی از اشتغال بخش خدمات نیز مربوط به صنعت بوده است از این رو صنعتی‌ترین استان کشور به حساب می‌آید.
متاسفانه در سال‌های اخیر به دلایل گوناگونی رکود بر اقتصاد و صنعت کشور سایه افکنده است و ادامه بقای صنایع را با مشکل مواجه کرده است.
 
***روزه سکوت مسئولان یزد در قبال نابودی صنایع یزد
کارشناسان و صنعتگران ضمن هشدارهای مکرر به دلتمردان مبنی بر این که بخش قابل توجهی از اشتغال استان در خطر نابودی است؛ خواستار به کارگیری تمامی توان و امکانات کشوری و استانی برای جلوگیری از تعطیلی و توقف تولید واحدهای صنعتی استان شدند اما مسئولین مربوطه نسبت به نجات مهمترین بخش اشتغال‌زای استان غفلت نمودند به طوری که بنا بر گفته رئیس خانه صنعت و معدن یزد تشدید رکود و مشکلات اقتصادی در مقطعی از زمان تا 50 درصد از صنایع استان را به تعطیلی کشاند و متاسفانه در پی تعطیلی کارخاجات و اخراج کارگران نرخ بیکاری استان صنعتی یزد در تابستان امسال با افزایش بی سابقه‌ای به رقم 14/1 درصد رسیده است.
علی رغم وضعیت بحرانی صنایع و معادن استان، مسئولین استانی برای مقابله با آن عملکرد قابل قبولی از خود نشان نداده اند به طوری که رتبه و سهم اندک استان یزد از تسهیلات رونق تولید، اشتغال‌زایی و ...گواه این موضوع است.
ضعیف عملکردن تیم اقتصادی استان در جذب اعتبارات و تسهیلات باعث شده در جدیدترین تفاهم‌نامه‌ای که وزارت صمت با سازمان برنامه و بودجه کشور داشته است باز هم سهم استان یزد از میزان تسهیلات و تعداد فرصت های شغلی جدید بسیار ناچیز در نظر گرفته شده است.

***یزد در رتبه هفدهم فرصت های جدید شغلی بخش صنعت و معدن!
طبق اعلام سازمان برنامه بودجه کشور سهم استان یزد به عنوان صنعتی ترین استان کشور از فرصت های جدید شغلی در بخش صنعت ومعدن 2/1 درصد در نظر گرفته شده و یزد در رتبه هفدهم کشوری قرار گرفته است.
همچنین سهم استان یزد از مبلغ تسهیلات نیز 5/1 درصد در نظر گرفته شده و پس از استان هایی چون اصفهان، تهران، آذربایجان غربی، قزوین،  خراسان رضوی، کرمان، خوزستان در جایگاه هشتم قرار گرفته است.

 
شاید مبنا و معیار توزیع این تسهیلات و فرصت های شغلی  که 15/3 درصد از فرصت های شغلی جدید  و 8/8 درصد از کل تسهیلات فقط به استان اصفهان اختصاص داده را باید در همبستگی و رایزنی قوی مسئولین و نمایندگان استان های چون اصفهان دانست که متاسفانه استان یزد از همبستگی  مسئولین در جهت میزان جذب اعتبارات و تسهیلات در جهت رونق و توسعه اقتصادی استان  در این شرایط ویژه اقتصادی بهره ای نبرده است که این موضوع به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
مدیران و مسئولان به ویژه مدیران استانی و پایین دستی به رغم آگاهی از از مشکلات و وضعیت بحرانی صنایع و معادن استان تاکنون اقدام قابل قبولی از خود نشان نداده اند و مردم استان کم‌کاری، سهل انگاری و به نوعی بی عرضگی مسئولان استان را شاهد هستند.
 
کد مطلب: 5573
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *