يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
۰
پنجشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۰۲:۰۶

سهم ۲۷ درصدی روستاها از چرخه تولید

رئیس مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بیش از ۲۷ درصد تولید در بخش‌های اقتصادی در حوزه روستا انجام می‌شود.
سهم ۲۷ درصدی روستاها از چرخه تولید
توليد ايرانی:«علی کیانی راد» روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه دوره آموزشی بین‌المللی مدیریت پروژه‌های اشتغال روستایی که در هتل اسپیناس انقلاب برگزار شد، اظهارداشت: بیشتر فقرا در روستاها زندگی می‌کنند و شغل بیشتر آنها کشاورزی است.
وی افزود: این به دلیل رابطه مبادله نابرابر و عدم بهره‌مندی کشاورزان و روستائیان از منابع دسترنج خود است که همواره از رفاه نسبی کمتری برخوردار هستند.
رییس موسسه پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی گفت: مولد بودن ویژگی روستائیان است و در ایران کشاورزی خانوادگی مبنا و اساس اقتصاد روستایی است.
وی اضافه کرد: ۹۴ درصد ارزش افزوده کشور در مناطق روستایی تولید می‌شود.
کیانی راد با بیان اینکه اشتغال مهمترین عامل پایدار روستاست، افزود: اقتصاد پویا می‌تواند روستا را به محیطی جذاب برای اشتغال و زندگی تبدیل کند.
وی افزود: تمام برنامه‌های ایران در حوزه زیرساختی، تولیدی، حمایتی و تحقیقاتی در حوزه کشاورزی و غیرکشاورزی همراستا با توسعه روستایی بوده و در اشتغال و معیشت و به طبع آن فقر زدایی اثر آشکاری داشته است.
رییس موسسه پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: براساس آمار رسمی کشور یک سوم ارزش افزوده کسب و کارهای کشور ناشی از کسب و کارهای مرتبط با کشاورزی است.
وی با بیان اینکه بیش از ۴ میلیون نفر در ایران به طور مستقیم در این بخش اشتغال دارند، افزود: این بخش بیش از ۱۲۰ میلیون تن محصول کشاورزی به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار تولید می شود.
به گفته کیانی‌راد، ارتقای و توسعه خدمات زیرساخت‌های روستایی، ارتقای شاخص توسعه انسانی و اجتماعی، اصلاح ساختار و تقویت بنیاد اقتصادی مناطق روستایی، توسعه و بهبود مدیریت روستایی، بهبود فضای کسب و کار و تثبیت اشتغال روستایی، توسعه زنجیره‌های ارزش و گسترش دسترسی به تسهیلات و منابع مالی مهمترین اهداف توسعه روستایی در کشور است.
وی افزود: ایران به دنبال عدالت اجتماعی در دسترسی به فرصت‌ها، رفع نیازهای اولیه جمعیت روستایی، افزایش رفاه نسبی و ارتقای کیفیت زندگی، ریشه کنی فقر و خوداتکایی در توسعه روستایی تلاش کرده است.
رییس موسسه پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۶۲ هزار آبادی دارای سکنه با جمعیت ۲۱.۶ میلیون نفر وجود دارد که یک چهارم جمعیت کشور را در خود جای داده است.
وی افزود: ۱۰۰ درصد روستائیان از خدمات آموزشی اولیه برخوردار هستند سه هزار مرکز بهداشتی درمانی روستایی، ۱۷ هزار و ۷۱۴ خانه بهداشت روستایی در کشور ایجاد شده است و به ازای هر هزار نفر جمعیت روستایی یک خانه بهداشت روستایی فعال است.
کیانی راد اظهارداشت: ۵۴ هزار و ۴۱۲ آبادی از نعمت برق برخوردار بوده و آبادی‌های بالای ۱۰ خانوار از شبکه برق سراسری بهره‌مند هستند و برای دیگر آبادی‌ها استفاده از انرژی های پاک و نو در دست برنامه است. بیش از ۱۵ هزار روستا با جمعیت بیش از ۸۰ درصد روستاها از گاز روستایی برخوردار شده اند.
براساس این گزارش، دوره آموزشی مدیریت پروژه‌های اشتغال روستایی و کاهش فقر از ۲۸ آبان تا هفتم آذرماه به همت صندوق کارآفرینی امید و وزارت جهاد کشاورزی برگزار می‌شود.
در این دوره نمایندگان ۱۵ کشور از جمله افغانستان، هندوستان، اندونزی، بنگلادش، مالزی، میانمار، نپال، پاکستان، فیلیپین، سریلانکا، تایلند، ویتنام، فیجی و جمهوی دمکراتیک خلق لائو که عضو سیرداپ هستند حضور دارند.
مرکز توسعه روستایی یکپارچه برای آسیا و اقیانوسیه (سیرداپ)، یک سازمانی بین‌المللی در ارتباط با سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد (فائو) است که در سال ۱۳۷۹ تاسیس شده و ایران در سال ۱۳۸۶ به عضویت این مرکز درآمد. ماموریت این مرکز ارتقای سطح زندگی روستائیان و کاهش فقر است.
 
کد مطلب: 15366
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *