جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
۰
دوشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۵۱

بخشش جرائم دیرکرد تسهیلات تولیدکنندگان

کارشناس اقتصادی برنامه پایش گفت: بحث بخشش جریمه دیرکرد در تبصره ۱۶ قانون بودجه، تنها مربوط به بخشش جریمه دیرکرد در سال آخر بازپرداخت تسهیلات است. البته این تبصره هرسال در قانون بود، اما اجرا نمی‌شد.
بخشش جرائم دیرکرد تسهیلات تولیدکنندگان
به گزارش توليد ايرانی به نقل از روابط عمومی برنامه «پایش»، نخستین برنامه «پایش» در سال ۹۸، موضوع نقش بانک‌ها در رونق تولید را بررسی نمود. در همین خصوص سلیمی زادگان، کارشناس اقتصادی برنامه، با بررسی تبصره ۱۶ لایحه بودجه که به بخشش جریمه دیرکرد تسهیلات اعطا شده به تولید کنندگان می‌پردازد، گفت: بحث بخشش جریمه دیرکرد در تبصره ۱۶ قانون بودجه، تنها مربوط به بخشش جریمه دیرکرد در سال آخر بازپرداخت تسهیلات است. البته این تبصره هرسال در قانون بود، اما اجرا نمی‌شد.

وی افزود: امسال بانک‌ها برای حذف این تبصره با رایزنی‌های خود، این موضوع را به مجمع تشخیص مصلحت کشاندند که در نهایت با وجود موافقت بیش از نصف اعضای مجمع با این تبصره، اما به دلیل عدم کسب حد نصاب دو سوم، مجمع رای به حذف تبصره مذکور داد. این موضوع در سال رونق تولید، خود عامل مهمی برای جلوگیری رونق در کارخانجات کشور است.

در همین زمینه علی اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی در برنامه پایش گفت: بخشودگی جرایم دیرکرد وام‌های زیر صد میلیون تومان نتایج خوبی داشت و با توجه به دغدغه مجلس در خصوص رونق تولید و مخالفت با دریافت سوی روی سود در وام‌های اعطا شده به تولید کنندگان، مجلس تصمیم گرفت این طرح را در مورد وام‌ها دنبال کند.

وی گفت: در سال ۹۵ مجلس طرح بخشودگی جرایم را برای وام‌های زیر ۱۰۰ میلیون تومان به تصویب رساند. در نتیجه آن در سال گذشته، ۷۰۰ پرونده دریافت وام تشکیل و ۴۰ هزار میلیارد تومان پرداخت شد که با بخشودگی جرائم دیرکرد تعداد زیادی از گردونه وام‌ها خلاص شدند؛ بنابراین قرار بر این شد این موضوع برای وام‌های بالاتر از ۱۰۰ میلیون تومان هم پیگیری شود.

کریمی گفت: برخی بانک‌ها تسهیلات می‌دهند، اما نرخ سود را بعد از گذشت یکسال تغییر می‌دهند که این امر صحیح نیست. البته این نرخ‌ها با تمدید وام تغییر می‌کند.

وی افزود: طرح‌های زیادی در مجلس برای عدم تبعیض بخشودگی جرایم بانکی ارایه کردیم که فعلا در شورای نگهبان و مجمع تشخیص در حال رفع ایراد است.

کریمی درپایان گفت: نرخ سود تسهیلات نباید با فرمول مرکب محاسبه شود. در همین خصوصطرح دو فوریتی در حال تدوین است تا بتوانیم تولیدکنندگان را از چنبره نظام بانکی خلاص کنیم.

تامین اجتماعی برای تولیدکنندگان دردسر عظیمی است

بخش دیگر برنامه «پایش» به بررسی مشکلات تولید کنندگان پرداخت. بر اساس این گزارش در ادامه برنامه ملک سجادی مفرد، کارآفرین نمونه تولید آویز لباس از برخورد سلیقه‌ای با تولیدکنندگان انتقاد کرد و گفت: در قانون معافیت حق کارفرکای تامین اجتماعی برخی کار‌ها از جمله خم کاری شامل معافیت می‌شوند.

وی افزود:، اما سازمان‌های ناظر استان خوزستان شغل من را از رسته خم کاری خارج کرده و مسئولیت را به یکدیگر پاس می‌دهند. تامین اجتماعی برای تولیدکنندگان دردسر عظیمی است و مدل طراحی شده اشک کارآفرینان را در می‌آورد.

موانع احداث بازارچه صنایع دستی

در ادامه برنامه حامد سهرابی، مدیر بازارچه صنایع دستی اظهار کرد: سند ۶ دانگ و مجوز احداث بازارچه دائمی را دریافت کردم، اما وزارت راه و شهرسازی مانع فعالیت ما شد.

وی افزود: چرا مدیران ارشد وزارت خانه‌ها با وجود شعار حمایت از کالای ایرانی و رونق تولید همچنان فرافکنی می‌کنند.

حیدر نوروزی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تهران در پاسخ به کارآفرین مذکور گفت: اگر مجوزی داده شده است مجوز‌ها زمان دار نیست، زیرا قوانین بازارچه‌های حاشیه جاده زیر مجموعه قانون مجتمعات رفاهی می‌شود.

وی ادامه داد: این نوع مجوز‌ها احتیاج به تمدید ندارد جز اینکه این مکان‌ها، محل احداث پایگاه هلال احمر، اورژانس و پلیس در ایام نوروز باشد.

سؤال نظرسنجی برنامه «پایش» با رویکرد توجه به «رونق تولید»، به‌صورت زیر از مخاطبان سؤال پرسیده شده است:
آیا موافقید بانک‌ها مکلف شوند جرائم دیرکرد تولیدکنندگان را ببخشند؟ ۱. بله ۲. خیر

در پایان نیز ۸۶ درصد از مردم موافقتشان را با مکلف شدن بانک‌ها به بخشیدن جرائم دیرکرد تولیدکنندگان اعلام نمودند.
کد مطلب: 7497
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *