آیا کارخانه روغن نباتی گلناز کرمان در چرخه تولید باقی می ماند؟

14 اسفند 1397 ساعت 15:38

کارخانه روغن نباتی گلناز کرمان متاسفانه از سال ۹۳ به علت معضلاتی از جمله تامین مالی و مواد اولیه دچار مشکل بوده و تعداد زیادی از کارگرانی که در این کارخانه مشغول به کار بوده اند را نیز درگیر نموده است.


به گزارش تولید ایرانی؛ اسفند ماه آخرین ماه سال است و همه در شرف آماده شدن برای سال نو. ایرانی ها و علی الخصوص کرمانی ها هم برای رسیدن ایام عید آداب و رسوم خاصی دارند، اهل خانواده یعنی همسر و فرزندان از پدر خانواده توقع دیگری دارند و آن هم خرید برای عید نوروز از جمله لباس نو و خشکبار ، شیرینی و گاهی اوقات نو کردن لوازم خانه بالاخره اینکه همه در جنب و جوش و تلاش  هستند.
اما حمید آقا امسال دستش خالیست و شرمنده خانه و خانواده اش است، او کارگر کارخانه روغن نباتی گلناز کرمان است  به خبرنگار ما می گوید حدود شش ماه است که حقوق نگرفته و ۸ ماه هم بیمه اش واریز نشده است هر روز با شرمساری به خانه می رود و نمی داند جواب همسر و سه فرزندش را چه بدهد؟
وی در ادامه می گوید من تنها نیستم و تعداد زیادی از کارگران نزدیک به هزار نفر وضعیتشان همانند من است هر چه به مسئولین مراجعه می کنیم کسی جوابگو نیست.
یک روز پیامکی برایم رسید و مضمون آن چنین بود ” شما را به خدا برای ما کاری کنین، من گوشت مرغ نمی خواهم ، گوشت قرمز نمی خواهم ، به خدا قسم به یک کیلو سیب زمینی برای شام بچه هایم مانده ام، به دادمان برسید”. این را یک کارگر کارخانه روغن نباتی گلناز برایم ارسال کرده بود.
چون از مسائل و مشکلات این کارخانه خبر داشتیم برای رسیدن به پاسخ با چند تن از مسئولین تماس گرفتیم و مصاحبه های آنان را منتشر نمودیم.

روز گذشته مجددا اجتماع کارگران مقابل استانداری کرمان ما را بر آن داشت تا از نزدیک گزارشی تهیه نماییم خیلی جالب است بدانید تعدادی از آنان وسط خیابان نشسته بودند و سفره ای پهن کرده  و تنها چند عدد سیب زمینی و پیاز بر روی آن گذاشته بودند و می گفتند “ولایی ولایی  شش ماه حقوق نداریم” و روی پلاکاردهایی که در دست داشتند نوشته شده بود “کارگران روغن نباتی عید ندارند”.

بر تعداد اجتماع کنندگان اضافه می شد، وقتی که نزدیکشان رسیدم ، گفتند شما خبرنگارید، بعد از نشان دادن کارت شناسایی قبول کردند که از مشکلاتشان بگویند یکی از آنان مودبانه گفت: ببخشید قصد ما اغتشاش نیست ما فقط اینجا آمده ایم تا از مسئولین بخواهیم برایمان کاری کنند، زیرا خودتان در جریان هستید نزدیک عید نوروز است و اهل خانواده علی الخصوص بچه ها نداشتن، سرشان نمی شود و عیدی می خواهند و ما شرمنده آنان، شما بگویید چه کنیم؟؟؟!!!
در بین جمعیت تعداد زیادی جوان تحصیل کرده بودند که یکی از آنها جلو آمد و گفت نمی دانم چقدر حرفم را باور می کنید خانواده ام در حال از هم پاشیدگی است و همسرم می خواهد جدا شود تو را بخدا بگویید چه کسی مسئول است؟؟؟!!!
(البته باید یادآور شویم که کارخانه گلناز کرمان از سال ۹۳ به بعد دچار مشکلاتی همچون تامین مالی و مواد اولیه بوده است).
در همین حین معاون سیاسی امنیتی استاندار، معاون فرماندار، غفاری مسئول شرکت های شهرک صنعتی، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان کرمان طی نشستی در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری با حضور کارگران اجتماع کننده خواستار شنیدن مشکلات آنها از زبان خودشان شدند.

در ابتدای جلسه وفایی معاون استاندار بعد از شنیدن مشکلات کارگران از آنان دلجویی نموده و گفت که باور کنید کلیه مسئولین و دست اندرکاران از جمله استاندار ، فرماندار و نمایندگان مجلس در صدد رفع موانع و معضلات شما هستند.
معاون فرماندار هم بیان کرد: هم اینک فرماندار  به خاطر حل مسائل مالی شما در تهران حضور دارند.
رئیس اداره کار شهرستان نیز بعد از دلجویی از کارگران و بیان اینکه ما از کلیه مسائل و مشکلات شما از سال ۹۳ با خبر هستیم گفت: همه دوست داریم که کارخانه تعطیل نشود ولی اگر کسی نمی خواهد به کارش ادامه دهد می تواند به اداره کار مراجعه نموده و با ارائه شکایت و رسیدگی از بیمه بیکاری استفاده نماید.
غفاری مسئول شرکت های شهرک های صنعتی نیز عنوان کرد: کلیه مسئولین سعی دارند تا همچنان این کارخانه در چرخه تولید قرار گیرد و تعطیل نشود زیرا با تعطیلی این واحد تولیدی تعداد زیادی از کارگران بیکار خواهند شد که به ضرر همه شما خواهد ، وی از کلیه کارگران سوال کرد آیا می خواهید به کارتان ادامه دهید که همه تایید کردند سپس وی ادامه داد: پس باید صعه صدر داشته باشید زیرا قول هایی داده شده که امیدواریم که هر چه زودتر محقق شود و تا قبل از عید نوروز یک مقدار از مشکلات اقتصادی شما مرتفع شود.
کارگران همچنان معترض بودند و گفتند این روزها مسئولین قول های زیادی دادند که هنوز محقق نشده چرا فقط وعده و وعید می دهید و همه اش اگر و شاید می آورید حال اگر این اگرها و شاید ها محقق نشود چه کسی می خواهد جوابگوی زن و بچه های ما باشد؟؟؟!!!
رئیس سابق شورای کارگران کارخانه هم با لحنی آرام بیان کرد: ما بارها مشکلاتمان را به مسئولین گوشزد کردیم حل نشد که هیچ، روز به روز هم به آن اضافه شد، ما در تعجب هستیم رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس، کرمانی، معاون اول رئیس جمهور، کرمانی هستند ولی هیچکدام نمی توانند برای رفع این معضل کاری انجام دهند.
وی در ادامه افزود: لااقل شما مسئولین مسائل داخل استانی را چرا حل نمی کنید از جمله بیمه کارگران که حدود ۸ ماه واریز نشده و سراغ داریم کارگرانی که برای درمان فرزندانشان به بیمارستان های تامین اجتماعی مراجعه کردند ولی به علت اعتبار نداشتن دفترچه اشان با شرمساری برگشته اند.
یکی دیگر از کارگران در بین جمعیت بیان داشت این همه می گویید “حمایت از کالای داخلی ” پس کجایند مسئولینی که درد دل ما جوانان را بشنوند.
بالاخره در انتهای جلسه قرار شد با وعده هایی که مسئولین دادند مدتی کارگران صعه صدر داشته و صبر نمایند.
ما هم بیکار ننشستیم و  به سراغ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی رفتیم و از نزدیک جویای پی گیری این مسئله شدیم که وی در جواب به خبرنگار ما گفت : نشستی برای رفع مشکل این کارخانه با حضور رئیس و اعضای هیئت مدیره، معاون وزیر صنعت و روسای بانکها، مجموعه شرکت بازرگانی دولتی و … در کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد.
پورابراهیمی ادامه داد: شرکت حدود ۱۴۰ میلیارد تومان بدهی دارد و امکان اخذ وام جدید و یا خارج شدن از لیست سیاه را ندارد، الا این‌که تعیین تکلیف کنیم که چه اقداماتی را می‌خواهد پیگیری کند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: شرکت اعلام کرده که اگر ۳۰ میلیارد تومان منابع تامین مالی شود ظرفیت مجدد تولید را می توانند برگردانند، لذا اولین توافق و اقدام باید این باشد که بدهی معوق شرکت را خارج و به بدهی جاری تبدیل کنیم و براساس برنامه زمانبندی منابع جدید را تزریق کنیم که کار تولید آغاز شود.
پورابراهیمی عنوان کرد: اقدام دیگر خارج شدن از لیست سیاه بانکی است و دو بانک اصلی طلبکار این توافق را انجام داده‌اند و توافق اولیه با بانک مرکزی هم انجام شده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس گفت: در توافق انجام شده مقرر شد که اگر به هر دلیلی این تصمیم در حوزه بانکی با تاخیر و مشکلی رو به رو شد، شرکت بازرگانی دولتی ظرفیتی را به صورت امانی در اختیار کارخانه روغن نباتی گلناز قرار دهد که با تحویل روغن خام به شرکت، روغن استحصال شده را با برند گلناز تحویل بگیرد.
وی ادامه داد: اجاره انبارهای روغن شرکت گلناز که بزرگترین انبارهای ذخیره سازی را در کشور دارد می‌تواند برای این شرکت درآمدزایی کند و برای این قرارداد هم شرکت بازرگانی دولتی اعلام آمادگی کرده است.
پورابراهیمی گفت: بخش سوم اقدامات در حوزه شرکت‌هایی است که اکنون نیاز شدیدی به استفاده از خط تولید موجود روغن نباتی گلناز دارند.
وی ابراز داشت: این شرکت به ۱۳ کشور دنیا روغن صادر کرده پس ظرفیت و استعداد این کار را دارد و نباید اجازه دهیم که دچار مشکل بوده و تعطیل باشد در حالی که می‌تواند حداقل هزار نفر اشتغال را احیا کرد.
پورابراهیمی گفت: این شرکت به هیچ بهانه‌ای نباید متوقف شود، چون استانداردها، توانایی و ظرفیت تولید خوب را دارد و تنها عزم و اراده جدی مدیریتی می‌خواهد.
به گزارش راه آرمان؛ امید آن داریم که هر چه زودتر مسائل مالی و مواد اولیه این واحد تولیدی به کمک مسئولین مربوطه حل و فصل شود و کارگران هم شرمنده خانواده هایشان نباشند و این کارخانه همچنان در چرخه تولید باقی بماند.
 


کد مطلب: 7270

آدرس مطلب: https://www.tolideirani.com/news/7270/آیا-کارخانه-روغن-نباتی-گلناز-کرمان-چرخه-تولید-باقی-می-ماند

توليد ايرانی
  https://www.tolideirani.com