شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 4 May 2024
۰
سه شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۳

حفظ، توسعه و ساماندهی اراضی اولویت دولت در بخش کشاورزی است

رییس سازمان امور اراضی کشور با اشاره به لزوم اجرای طرح رفع تداخل و صدور اسناد مالکیت در منطقه آزاد ماکو گفت: حفظ، توسعه و ساماندهی اراضی اولویت دولت در بخش کشاورزی است.
حفظ، توسعه و ساماندهی اراضی اولویت دولت در بخش کشاورزی است
به گزارش توليد ايرانی ؛ علیرضا اورنگی دوشنبه‌ شب در نشست بررسی مشکلات کشاورزی منطقه آزاد ماکو اجرای قانون رفع تداخل را بهترین فرصت برای پایان مناقشه تاریخی تداخل اراضی عنوان کرد و افزود: اجرای این طرح اقدامی بزرگ و تاریخی برای کاهش نگرانی بهره برداران، رفع موانع تولید در بخش کشاورزی و تعیین تکلیف اراضی کشاورزی و منابع ملی و کاهش اختلافات ملکی و پرونده های قضایی خواهد بود.
وی ادامه داد: با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی وزارت جهاد کشاورزی و طبق ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید شاهد تسریع در فرایند تعیین تکلیف اراضی اختلافی بین کشاورزان و دولت هستیم.
رییس سازمان امور اراضی کشور با اشاره به اینکه دولت و رییس جمهوری پیگیر اتمام پروژه سد کرم آباد هستند، اضافه کرد: نگاه دولت به فعالان بخش کشاورزی نگاه حمایتی است و هر میزان اعتبار برای رفع مشکلات و تداخلات نیاز باشد، متعهد به تامین اعتبار هستیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در این نشست اظهار داشت: توسعه کشاورزی صنعتی و ترویج و ارتقای توانمندی جامعه محلی رویکرد مهم سازمان منطقه آزاد ماکو برای افزایش بهره وری بخش کشاورزی منطقه است.
محمدرضا عبدالرحیمی اضافه کرد:‌ صنعتی کردن کشاورزی،‌ ترویج، آموزش و ارتقای توانمندی جامعه محلی به عنوان اصول راهبردی بهره وری بخش کشاورزی در سازمان منطقه آزاد ماکو است.
وی در ادامه گفت: منطقه آزاد ماکو با دارا بودن ۱۰۱ هزار هکتار اراضی کشاورزی رتبه اول بخش کشاورزی در بین تمام مناطق آزاد دارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۶۹ واحد دامداری صنعتی با ۵۸۱ هزار دام سبک و  ۳۰ هزار دام سنگین در منطقه آزاد ماکو فعال است، اضافه کرد: ۶۰ واحد مرغداری صنعتی و  ۲۵ واحد مزرعه پرورش ماهی  نیز در این منطقه فعالیت می کنند.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ماکو اضافه کرد: ملاحظه اساسی ما در بخش کشاورزی، ‌ ۱۹ هزار هکتار اراضی واقع در پایاب سر کرم آباد است که امیدواریم با اهتمام بیشتر وزارت‌خانه های نیرو و جهاد کشاورزی شاهد بهره برداری کامل از این پروژه باشیم.

اتمام طرح های سیستم نوین آبیاری تحت فشار ماکو تسریع شود
فرماندار ماکو نیز در این جلسه گفت:‌ دولت در خصوص اجرای طرح سیستم نوین آبیاری از بیت المال هزینه‌های بسیاری کرده و لازم است به سرعت کارهای ناقص باقیمانده تکمیل شده و به اتمام برسد.
علی محمدی ایروانلو اظهار داشت: سه هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی ماکو تحت پوشش طرح ملی سیستم نوین آبیاری تحت فشار قرار گرفته ولی به دلیل کمبود اعتبارات در اواخر این طرح و عدم پیگیری، راکد مانده است.

۶۰درصد نیاز آبی شوط از قنات ها تامین می شود
فرماندار شوط با تاکید براینکه ۶۰ درصد نیاز آبی این شهرستان از طریق قنات تامین می شود، گفت: قنات ها به عنوان میراث چندین ساله شناخته شده اند و ساماندهی قنات های این شهرستان نیازمند اقدام حرفه ای است.
حسن عبداللهی با بیان اینکه این قنات‌ها در طول حیات کشاورزی این منطقه نقش قابل‌توجهی ایفا کرده‌اند، افزود: نیاز آبی شهرستان ۱۰۵ میلیون متر مکعب  است و ۶۵ میلیون متر مکعب از این نیاز از ۱۳۱ رشته قنات تامین می شود.
وی ادامه داد: ۳۶ هزار هکتار اراضی دیمی و آبی در شوط وجود دارد که ۱۳ هزار هکتار از این اراضی در پایاب سدها قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه دولت باید کمک کند تا صنایع تبدیلی و بسته بندی در این شهرستان رونق گیرد، اضافه کرد: در سایه وجود هفت هزارهکتار اراضی ملی در شوط، سرمایه گذاری خوبی در این منطقه صورت گرفته است.
وی از عدم استقبال بیمه کشاورزان در این شهرستان خبر داد و گفت: این اقدام برای کشاورزان نه تنها جنبه حمایتی ندارد بلکه حتی نتوانسته دردی از آنها را درمان کند.

فرماندار شوط با اشاره به اینکه سد اینجه در شوط ۵۰۰ متر مربع قدرت ذخیره آبی دارد، اضافه کرد: این سد به حال خود رها شده و  برای ذخیره آب هیچ‌گونه کاری در آن انجام نشده است.
عبداللهی با بیان اینکه کارهای مطالعاتی سد شوط انجام شده که در جلوگیری از سیل و آبیاری صحیح اراضی در این شهرستان تاثیر گذار خواهد بود، افزود: این سد قدرت ذخیره ۱۵ میلیون متر مکعب را  دارد که امید داریم هرچه سریعتر به مرحله اجرا گذاشته شود.
منطقه آزاد ماکو در آذربایجان‌غربی به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستان‌های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهی الیه شمال‌غرب کشور واقع است؛   مساحت این منطقه حدود چهارهزار کیلومتر مربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
کد مطلب: 24242
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *