پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
۰
شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۰۵:۳۰

سختگیری تولید نانوموادی که واردات آن باسهولت انجام می‌شود

یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک فناوری یزد به دانش فنی تولید انواع نانومواد با کاربرد در دندانپزشکی و تولید کرم‌های ضد آفتاب دست یافته، ولی اخذ مجوزها برای تولید انبوه این محصولات یکی از چالش‌های این شرکت است. به گفته مسئولان شرکت، آنها از ادامه تولید این محصولات پشیمان شدند و درباره تولید این محصولات در خارج از کشور تصمیم گیری خواهند کرد.
سختگیری تولید نانوموادی که واردات آن باسهولت انجام می‌شود
به گزارش توليد ايرانی؛ مسعود حافظی مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان تولید کننده نانو مواد کاربردی در صنعت آرایشی بهداشتی و دارویی درتور رسانه‌ای ستاد نانو در جمع خبرنگاران  "نانو هیدروکسی آپاتیت" را یکی از محصولات دانش بنیان این شرکت نام برد و افزود: از این محصول می‌توان در تولید منسوجات به کار می‌رود و در این راستا یکی از شرکت‌های دانش بنیان این نانو مواد را از ما خریداری کرده و از آن برای تولید ماسک‌های نانویی استفاده شده است.

وی با بیان اینکه در تولید این ماسک‌ها از نانو الیاف استفاده شده و دارای جذب بالایی از ذرات است، خاطر نشان کرد: این ماسک‌های نانویی که اکنون در بازار موجود است دارای ساختارهایی شبیه لانه زنبور است از این رو قادر به جذب 98 درصدی ذرات کمتر از 300 نانومتر است ضمن آنکه مشکلی برای تنفس ایجاد نخواهد کرد.
حافظی کاربرد دیگر نانو اکسید آپاتیت را در "بندآورنده‌های خونریزی" دانست که توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان در خط تولید این محصول استفاده شده است و ادامه داد: 70 درصد استخوان و 90 درصد دندان‌های ما از "هیدروکسی آپاتیت" تشکیل شده است از این رو در برخی از جراحی‌ها خونریزی  استخوان رخ می‌دهد که برای جلوگیری از این خونریزی از بند آورنده‌های خونریزی وارداتی استفاده می‌شود که با چالش هایی مواجه است.

حافطی با اشاره به مشکلات بند آورنده‌های خونریزی وارداتی، توضیح داد: این ماده بر روی استخوان به منظور جلوگیری از خونریزی قرار می‌گیرد و زمانی که جراح می‌خواهد پوست را با بخیه ببندد باید ابتدا این ماده را از روی استخوان پاک کند در غیر این صورت این ماده وارد خون بیمار می‌شود؛ در صورتی که بند آورنده خونریزی استخوان که با استفاده از نانو هیدروکسی آپاتیت ما تولید شد زیست سازگار است و به راحتی جذب بدن می‌شود.
وی استخوان سازی را از دیگر مزایای نانو هیدروکسی آپاتیت تولید شده ذکر کرد و ادامه داد: این محصول در کمیته نانوی وزارت بهداشت در صف تاییدیه است. 
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان خاطر نشان کرد: در این شرکت هچنین موفق شدیم با فرآوری پوست میگو در صنعت آرایشی و بهداشتی، بند آورنده زخم، نگهدارنده کتب خطی و تصفیه آب به کار گیریم.

این محقق تولید نانواکسید روی با کاربرد در کرم‌های ضد آفتاب را از دیگر محصولات این شرکت دانش بنیان عنوان کرد و یاداور شد: در صورتی که اکسید روی در سایزهای میکرون در کرم استفاده شود، بر روی پوست ایجاد سفیدی می‌کند ولی وقتی این مواد در سایز نانو مورد استفاده قرار گیرد این مشکل رفع می شود؛ اکسید روی در سایز نانو در این شرکت تولید و در برخی از شرکت‌های تولید کننده کرم‌های ضد آفتاب مورد استفاده قرار گرفت.
حافظی محصول دیگر این شرکت دانش بنیان را تولید نانو مواد برای "وارنیش" دندانی به منظور جلوگیری از پوسیدگی دندان ذکر کرد و گفت: هر ساله در سطح مدارس موادی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌های دانش آموزان بین آنها توزیع می‌شود. ما از دوسال پیش با رایزنی‌هایی که کردیم این ماده را برای ترمیم سطح دندان با قدرت بیشتر ضد پوسیدگی تولید کردیم که این ماده در مرحله اخذ مجوز نهایی قرار دارد.
به گفته وی، محققان در تلاش هستند تا با همکاری شرکت‌های تولید کننده خمیردندان، خمیر دندان‌های حاوی نانو هیدروکسی اپاتیت تولید کنند. استفاده از این ماده می‌تواند حساسیت‌های دندانی را کاهش دهد ضمن آنکه لایه‌ای بر روی دندان ایجاد و از پوسیدگی آن جلوگیری می‌کند.

فرایند اخذ مجوزها طولانی است
حافظی اخذ مجوزها را از چالش‌های این شرکت دانست و گفت: یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که مانع از تولیدات سریع شرکت‌ها از جمله شرکت ما می‌شود  فرآیند طولانی اخذ مجوز هاست؛ در وزارت بهداشت برای بررسی اولیه محصول به زمان‌های سه ماهه، پنج ماهه و برای مجوزهای تولید محصول در مقیاس نانو به زمان‌های بیشتری نیاز است.
وی اضافه کرد: بعد از آنکه محصول تاییدیه اولیه را دریافت کرد وارد مرحله تست‌های آزمایشگاهی می‌شود و این نیز مشکل دیگری برای ما خواهد بود چراکه ما همواره باید آزمایش‌های مربوط به محصولات خود را در آزمایشگاه‌های دولتی ارسال کنیم که فرایند انجام آزمایشات در این آزمایشگاه‌های دولتی زمانبر است.
به گفته وی، می بایست چندین آزمایشگاه مرجع خصوصی داشته باشیم تا سرعت تولید محصولات در این حوزه افزایش پیدا کند.
حافظی خاطر نشان کرد: همین پروسه های طولانی ما را از تولید محصولات بر پایه دانش، پشیمان می‌کند و ما را بر این وا میدارد که به سمت تولید محصولاتی برویم که نیاز به مجوز نداشته باشد. 
وی تاکید کرد: دریافت مجوز ها و تاییدیه‌ها برای شرکتی مانند ما که نانومواد تولید می‌کند الزامی است اما وقتی شرکتی محصولی نانویی خارجی را تولید و یا وارد می‌کند نیازی به دریافت مجوز ندارد و سریعا در مسیر تولید قرار می‌گیرد.
وی تاکید کرد:  این انگیزه تولیدکنندگان را کاملا تحت تاثیر قرار می‌دهد و ما را به این سمت می‌برد که پیشنهاد کشورهای دیگر را در زمینه تولید محصولات دانش بنیان در کشورهایی به غیر از ایران پذیرا باشیم.
کد مطلب: 16239
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *