جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
۰
پنجشنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۱

چرا آمریکا در تحریم صنایع پالایشگاهی شکست خورد؟

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری خود اتکایی در صنایع پالایشگاهی را رمز عدم توفیق آمریکایی‌ها در وضع تحریم در این حوزه بر علیه کشورمان دانست.
چرا آمریکا در تحریم صنایع پالایشگاهی شکست خورد؟
توليد ايرانی: سال گذشته میلادی بود که رئیس جمهور آمریکا در اقدامی خلاف مصوبات بین المللی و تعهدات آمریکا از توافق هسته‌ای شش کشور بین المللی با ایران خارج شده و مبادرت به وضع تحریم‌های شکننده بر علیه ایران نمود.
وضع تحریم‌های آمریکا منجر به ایجاد تلاطم نسبی در بازار‌های اقتصادی کشور گردید. با این حال برخی از حوزه‌ها در اعمال تحریم‌های یاد شده مصون ماندند. عدم موفقیت در تحریم صنایع پالایشگاهی یکی از موارد یاد شده می‌باشد.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان در دیدار با نماینده ولی فقیه در گلستان در این زمینه اظهار داشت: با هدف کاهش روند خام‌فروشی محصولات داخلی، از ابتدای مهرماه امسال، تعرفه صادرات مواد خام معدنی ۲۵ درصد بیشتر می‌شود.
وی اظهار داشت: عرضه نفت تولید داخل به صورت خام به نقطه ضعفی برای کشور تبدیل شده و دشمنان به ویژه ایالات متحده آمریکا با تمرکز بر روی آن، تحریم‌های مالی و اقتصادی را به ایران تحمیل می‌کند.
وی ادامه داد: برای تحقق توسعه همه جانبه اقتصادی در کشور راهکاری جز پرهیز از خام فروشی فرا بخشی نداریم و در علم اقتصاد نوین هم خام فروشی یک نقطه ضعف اساسی محسوب می‌شود.
رییس بنیاد ملی نخبگان افزود: خوشبختانه با حمایت از بخش‌های توسعه و تحقیق در بخش پالایشگاهی کشور و تکیه و اعتماد به جوانان و محققان داخلی، به خودکفایی مطلوبی در این بخش رسیده و توانایی ایجاد ارزش افزوده مناسب برای محصولات این حوزه را محقق کردیم.
ستاری ادامه داد: خوداتکایی در ایجاد انواع محصولات پالایشگاهی دست آمریکا را از هرگونه تحریم در این بخش بسته و تحریم حوزه محصولات پالایشگاهی را بی معنا و عبث کرده است.

ستاری همچنین به نقش آفرینی عملی شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: شرکت‌های کوچکی که سرمایه گذاری معمول در محیطی محدود و سازگار با محیط زیست دارند در آمد زایی مناسبی را برای فعالان این بخش ایجاد کرده اند.
نماینده ولی فقیه در گلستان نیز در این دیدار گفت: صنعت می‌تواند موتور محرک اقتصاد و توسعه استان باشد و لازم است زمینه ایجاد صنایع مرتبط با ظرفیت‌ها در این استان فراهم شود.
آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی افزود: یکی دیگر از ظرفیت‌های گلستان بخش کشاورزی است، اما کشاورزی استان سنتی بوده و به تجهیزات مدرن که بتواند ارزش افزوده حاصل از فعالیت‌های زراعی و باغی را بیشتر کند مجهز نیست.
سورنا ستاری در جریان سفر یک روزه خود به گلستان از شرکت‌های دانش بنیان نیاک، پویندگان پزشکی پردیس، کیمیا پژوهان خاور شیمی و محل‌های پیشنهادی برای ایجاد مراکز نوآوری سلامت و فناوری حوزه بهداشت گلستان، کارخانه نوآوری گرگان و گنبد و مرکز نوآوری دانشگاه آزاد علی آباد کتول دیدن کرد.
کد مطلب: 12707
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *