جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
۰
سه شنبه ۵ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۵۱

۸.۶ درصد داروهای وارداتی مشابه داخل دارند

نایب رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو گفت: در ۸ ماهه نخست ۹۷، ۱۴.۶ درصد واردات دارو متعلق به داروهایی بوده که مشابه داخلی نداشته‌اند، ۱.۶ درصد داروهای وارداتی، داروهای فوریتی بوده‌اند، ۸.۶ درصد داروهای وارد شده، داروهایی بودند که مشابه داخلی داشتند.
۸.۶ درصد داروهای وارداتی مشابه داخل دارند
توليد ايرانی امیرحسین معینی زندی در نشست خبری کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران با اشاره به آمارهایی از واردات دارو به کشور اظهار کرد: بر اساس آمارهای سازمان غذا و دارو، در سال 97 یک میلیارد و 373 میلیون دلار برای واردات دارو به شرکت‌های دارویی تخصیص داده شده و علاوه بر آن نیز 918 میلیون دلار برای مواد اولیه و مواد واسطه‌ای که از این میان، 120 میلیون دلار برای مواد واسطه‌ای بوده و حدود 800 میلیون دلار برای واردات مواد اولیه.
نایب رییس اتحادیه واردکنندگان دارو با بیان اینکه 89 میلیون دلار ارز به تجهیزات بسته‌بندی دارو تخصیص داده شده است گفت: جمع ارز تخصیصی به مواد اولیه، واسطه‌ای و تجهیزات بسته‌بندی حدود یک میلیارد و 100 میلیون دلار است.
وی ادامه داد: علاوه بر این موارد، با توجه به ارز تخصیصی برای شیرخشک و ملزومات دارویی کل ارز تخصیصی برای واردات دارو و مواد اولیه و ... جمعاً 2 میلیارد و 441 میلیون دلار است.
معینی زندی اضافه کرد: این درحالی است که بر اساس آمارهای موجود، در 8 ماهه نخست سال گذشته، 14.6 درصد واردات دارو متعلق به داروهایی بوده که مشابه داخلی نداشته‌اند، 1.6 درصد داروهای وارداتی، داروهای فوریتی بوده‌اند، 8.6 درصد داروهای وارد شده، داروهایی بودند که مشابه داخلی داشتند و سهم شرکت‌های واردکننده دارو دولتی حدود 1.15 درصد است که همه این ارقام، 30 درصد از داروی کل کشور را تشکیل می‌دهد.
نایب رییس اتحادیه واردکنندگان دارو  گفت: نکته قابل توجه این است ارزی که برای واردات داروهایی که مشابه داخلی داشته‌اند، 89 میلیون یورو بوده و واردات این داروها با تعرفه بیش از 32 درصدی انجام می‌شود ولی جالب اینجاست که این رقم در مقایسه با واردات 350 میلیون دلاری واردات موز، رقم زیادی نیست.
افزایش سرانه هزینه دارو و بالا بودن مصرف سرانه دارو در کشور دروغ است!
در ادامه این نشست، حسام الدین شریف نیا نیز با ارائه آمارهایی، بالا رفتن هزینه مصرف سرانه دارو در کشور را دروغ خواند و با اشاره به تاثیر افزایش مصرف داروهای پرهزینه همچون داروهای سرطان و همچنین افزایش امید به زندگی در کشور افزود: بر اساس آمارهای جهانی ساختار جمعیتی ما تا سال 2030 به سمت ساختار کهنسالی پیش خواهد رفت و ما در آینده نه چندان دور با جمعیتی مواجه هستیم که دائماً در حال مصرف دارو هستند.
وی همچنین با دروغ خواندن آمار مصرف بالای سرانه دارو در کشورمان گفت: آمارهای جهانی نشان می‌دهد ارزش بازار دارویی کشورمان در سال 2016 معادل 6 میلیارد دلار بوده و این آمار در مقایسه با متوسط جهانی و کشورهایی همچون ترکیه، عراق و عربستان کمتر است.
عضو انجمن علمی مدیریت و اقتصاد دارویی ایران گفت: حتی میزان مصرف داروهایی همچون داروهای ضد دیابت، ضد فشار و ضد چربی در ایران به نسبت بسیاری از کشورهای دنیا کمتر است و این می‌تواند خطرناک باشد.
به گفته شریف‌نیا، 65 درصد داروهای وارداتی به کشور داروهایی هستند که یا امکان تولید در داخل ندارند، یا تولیدشان صرفه اقتصادی ندارد و یا فرایند تولید آن‌ها هنوز به نتیجه نرسیده است.
 
کد مطلب: 11738
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *