جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
۰
شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۲۴

کبیرکوه معدن گیاهان دارویی در ایلام/ کارخانه های فرآوری احداث شود

کبیرکوه از مناطق حفاظت شده استان ایلام معدن گیاهان دارویی این استان شناخته می شود، برای استفاده از این ظرفیت بزرگ احداث کارخانه های فرآوری در استان ضروری است.
کبیرکوه معدن گیاهان دارویی در ایلام/ کارخانه های فرآوری احداث شود
به گزارش توليد ايرانی؛ وجود کوهستان ها فراوان در استان ایلام باعث رشد گونه گیاهی مختلفی شده که بیشتر آنها دارای خواص خوراکی، دارویی و..هستند.

در بیش یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل و مرتع در استان ایلام، تاکنون یک هزار گونه گیاهی شناخته شده که طبق آخرین بررسی های انجام شده ۳۳۰ گونه از گیاهان موجود در استان خواص دارویی دارند.

کبیرکوه واقع در استان ایلام که از شهرستان ایلام-بدره-دره شهر تا آبدانان امتداد دارد، بزرگترین منبع گیاهان دارویی در استان است.

بیش از ۵۰۰ گونه گیاهی در استان شهدزا و مختص تولید عسل هستند که به نوعی ظرفیت بزرگی برای تولید عسل استان محسوب می شود و البته هم اکنون این استان از قطب های اصلی تولید عسل در کشور شناخته می شود.

در گذشته و حتی امروزه مردم استان ایلام به جای استفاده از داروهای شیمیایی به استفاده گیاهان دارویی اعتقاد زیادی دارند، اما با وجود این همه ظرفیت در بخش گیاهان دارویی، متاسفانه استفاده بهینه برای اشتغال، کسب درآمد و...نمی شود چراکه چرخه برداشت و فروش محصولات وسط دامداران و کشاورزان از کوه ها چیده و به صورت خام به دیگر مناطق کشور ارسال می شوند.

تشنه داری، آویشن، هفت تخمه، په گل، گل گاوزبان، تشنه داری، خارشتر، شیرین بیان از مهمترین گیاهان دارویی در استان هستند که می توان برای هر یک از آنها یک کارخانه فراوری و صنایع تبدیلی راه اندازی کرد.

اجرای طرح های اشتغالزایی در زمینه گیاهان دارویی در استان
رئیس جهاد دانشگاهی ایلام در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: جهاد دانشگاهی تاکنون ۵۰ مورد تحقیقات علمی بر روی گیاهان دارویی استان ایلام انجام داده است.

سید غلامرضا حسینی عنوان کرد: طرح های تحقیقاتی، پژوهشی در جهاد دانشگاهی ایلام همچنان برای توسعه این بخش انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه تولید دارو از گیاهان دارویی در استان ایلام از اولویت های جهاد دانشگاهی استوی با اشاره به اینکه تولید دارو از گیاهان دارویی در استان ایلام از اولویت های جهاد دانشگاهی است، افزود: طرح هایی نیز با هدف اهلی سازی گیاهان دارویی و برای جلوگیری از انقراض  گونه های گیاهی در دست اجراست.

حسینی اظهار داشت: اهلی سازگی این گونه گیاهان علاوه بر رونق اقتصادی واشتغال دربحث تغییر الگوی کاشت و  درمان برخی بیماری ها موثر واقع شده است.

وی تصریح کرد: ایلام با پوشش بالای گیاهی و جنگل های انبوه و مراتع زیاد، به عنوان عروس زاگرس پتانسیل بالایی جهت توسعه و قطب صنعت دارویی و درمانی در کشور را دارد.

توسعه رشته های دانشگاهی مرتبط با گیاهان دارویی

رئیس دانشگاه ایلام نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه گیاهان دارویی از ظرفیت ها و مزیت های بزرگ استان ایلام است بر همین دانشگاه ایلام در سه سطح حلقه توسعه گیاهان دارویی در استان را تکمیل کرده است.

محمد علی اکبری افزود: در حال حاضر یکی از  اولویت مهم فعالیت های علمی و پژوهشی دانشگاه ایلام در  زمینه های منابع طبیعی و گیاهان دارویی است چراکه برای توسعه گیاهان دارویی در استان و به الفعل کردن این ظرفیت نیاز است به صورت علمی وارد شد.


وی تصریح کرد: در همین راستا پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر در دانشگاه ایلام افتتاح شده و به زودی رشته های متناسب با گیاهان دارویی در این دانشگاه راه اندازی می شود.

وی بیان کرد: دانشجویانی که در طی تحصیل در دانشگاه  اندوخته علمی در زمینه گیاهان دارویی پیدا می کنند این دانش را در قالب یک ایده تخصصی به پارک علم و فناوری ارائه می دهند و در پارک علم و فناوری تبدیل به محصولی می شود که این محصول باعث افزایش ارزش افزوده می شود.

توسعه کشت گیاهان دارویی در ایلام
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: وجود آب و هوای مناسب در استان ایلام قابلیت های مناسبی را برای سرمایه گذاری و کار آفرینی در زمینه کشت گیاهان دارویی در استان ایلام فراهم کرده  که می تواند به تولید و اشتغال کمک کند.

سید محمد تراب میری افزود: در صورت وجود سرمایه گذار برای راه اندازی یک کارخانه فرآوری گیاهان دارویی، جهاد کشاورزی نیز با تسهیلات لازم حمایت می کند.

وی با اشاره به اینکه یک بخش مهم توسعه اراضی کشت گیاهان دارویی صنایع جانبی در کنار آن است که می تواند فرآوری محصولات را با خود به همراه داشته باشد، افزود: اگر زنجیره تولید تکمیل شود هر محصولی می تواند اشتغال پایداری را در استان برای مردم به همراه داشته باشد.
وی عنوان کرد: با راه اندازی این کارخانه می توان برای جوانان زیادی در استان شغل ایجاد کرد، البته باید مطالبعات و پژوهش بیشتری بر روی گیاهان دارویی انجام داد.
هم اکنون در اراضی شیب دار استان کشت گیاهان دارویی مانند گل محمدی، گل نرگس، گاوزبان، آویشن توسط خود مردم در حال انجام استرئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام افزود: هم اکنون در اراضی شیب دار استان کشت گیاهان دارویی مانند گل محمدی، گل نرگس، گاوزبان، آویشن توسط خود مردم در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون طرح های مختلفی در زمینه کشت گیاهان دارویی در مناطق روستایی استان از سوی جهاد کشاورزی حمایت شده است، گفت: کشت گیاهان دارویی به دلیل مصرف کم از سود بالایی برای کشاورزان برخوردار است.
توسعه کشت و ایجاد صنایع تبدیلی در زمینه گیاهان دارویی برای استان ایلام بسیار حائز اهمیت است چراکه به‌ طور متوسط از زمان کاشت تا برداشت در هر هکتار یک تا دو نفر به صورت مستقیم و حدود ۱۰ تا ۱۵ نفر به‌ صورت غیرمستقیم مشغول به کار می‌شوند.
امروزه اهمیت گیاهان دارویی در سطح جهان بر کسی پوشیده نیست و میلیون ها نفر از مردم جهان در زمینه کشت، برداشت، فرآوری و سایر جنبه های گیاهان دارویی فعالیت دارند  بطوریکه فقط در کشور چین ۱۰۰ میلیون نفر به کار گیاهان دارویی اشتغال دارند.
کد مطلب: 11294
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *